AcasăNewsAzi e Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Azi e Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Ca si anii trecuti, pe 2 aprilie o lume intreaga isi concentreaza atentia, poate mai mult ca oricand, asupra povestilor de viata ale persoanelor cu autism.

Fie ca este vorba despre cazuri in care oamenii au in familie un copil sau un adult cu tulburari specifice autismului sau de situatii in care cunosc persoane cu un astfel de diagnostic, un lucru e sigur: e nevoie sa constientizam eforturile pe care le fac cei dragi si asociatiile de profil pentru a-i ajuta pe cei cu autism sa le fie bine si sa aiba o viata cat mai usoara.

Iar in aceasta sambata, daca aflam sau, dupa caz, ne amintim ca e Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, poate putem face un pas mai departe in a descoperi mai multe despre copiii care au primit un astfel de diagnostic si despre obstacolele pe care le intalnesc – ei si parintii lor – in momentul in care vor sa se integreze in societate.

Si cum culoarea-simbol a campaniei internationale „Light it up Blue”, prin care se marcheaza aceasta zi, este albastrul, in aceasta seara de sambata, Guvernul a anuntat ca Palatul Victoria va fi luminat in aceasta nuanta. In cazul in care ati avut drum in zona Pietei Victoria, va amintiti, cel mai probabil, ca un demers similar a fost pus in practica si in urma cu exact o saptamana, cand fatada sediului Executivului a fost imbracata in lumina purpurie, pentru a aminti de Ziua Internationala a Luptei impotriva Epilepsiei.

author avatar
Cristina Stefan
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger