AcasăNewsAvocatul Poporului s-a autosesizat in cazul Oprescu

Avocatul Poporului s-a autosesizat in cazul Oprescu

In conditiile in care edilul suspendat al Capitalei a acuzat, de cateva zile, o inrautatire a starii de sanatate, solicitand sa fie eliberat din „Beciul Domnesc”, Victor Ciorbea a anuntat ca s-a sesizat din oficiu in privinta situatiei lui Sorin Oprescu.

Avocatul Poporului a lamurit, joi la pranz, si cum anume se vor verifica anumite aspecte in acest caz. „Am dispus sa efectuam mai mult decat o ancheta, si anume o vizita. (…) In foarte scurt timp se vor deplasa la Arestul Capitalei doi reprezentanti ai institutiei noastre, un medic si un reprezentant al unei organizatii non-guvernamentale care este specializata in asemenea aviz”, a precizat Ciorbea.

Va reamintim ca, de cateva zile, avocatii lui Oprescu se lupta sa il elibereze din Arestul Politiei Capitalei, unde se afla de peste doua saptamani, cei dintai invocand faptul ca starea de sanatate a primarului s-ar fi deteriorat. Iar joi magistratii tribunalului Bucuresti decid daca inlocuiesc arestul preventiv, dispus de instanta in cazul lui Opresuc, acuzat de DNA de luare de mita, cu o masura coercitiva mai blanda. Intr-o prima faza, s-a solicitat ca Oprescu sa fie transferat din arestul preventiv la Spitalul Universitar, insa cererea nu a fost aprobata. Va amintim ca s-a speculat ca edilul, care sufera de diabet, ar fi acuzat recent si probleme cu inima.

author avatar
Cristina Stefan
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger