AcasăNewsAvocatul Poporului nu se lasă: atacă la CCR Ordonanța privind starea de...

Avocatul Poporului nu se lasă: atacă la CCR Ordonanța privind starea de urgență

Avocatul Poporului a sesizat la Curtea Constituțională prevederi din două OUG privind regimul stării de urgenţă, mentionând că exigențele statului de drept impun ca garantiile juridice ale drepturilor prevăzute de Constitutie în beneficiul cetățenilor să fie utilizate potrivit scopului pentru care au fost instituite.

“Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate referitoare la prevederile art. 9, art. 14 lit. c indice 1) – f) şi art. 28 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare şi la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, în ansamblul său”.

Prevederile art. 14 lit. c indice 1) – f) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 sunt neconstituţionale, întrucât permit Preşedintelui României să legifereze în domenii pentru care Legea fundamentală cere intervenţia legiuitorului primar sau a celui delegat prin modificarea unor legi organice şi prin restrângerea efectivă a exerciţiului drepturilor omului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.063 afisari

4 COMENTARII

  1. Care Legi,ce Legi Doamna?Mangafaua asta care cica este presedintele Tuturor Romaniloir,se crede deasupra legii,dupa ce slugile de procurori i-au musamalizat o droaie de Dosare penale.aCUM INDRAZANESTE si mai mult,a luat-o pe urma lui Hitler.Pas cu pas,incendiul dela Colectiv alias Reichstag,Guvernul meu,procurorii mei,securistii mei,iar acum vrea si prlamentul meu,pe care l-a declarat ilegitim.Va vine sa credeti?

  2. Ce legi doamna, ce legi se respecta sub oblăduirea dumneavoastră când se taie pădurile, se fura bogățiile, se spală pe creier tinerii cu televiziuni hazna și presa de scandal, sunt preamăritI baronii locali-feudalii din județe, când mii de copii sunt in situații mai mult decât precare, când oamenii nu au de lucru și pleacă pribegi, ce apărați dumneavoastră ca avocat al poporului? Doamna trebuie sa apărați poporul nu Hoții. Cred ca din aceasta funcție nu faceți nimic, sa nu deranjați măririle.

  3. Domnu Popescu,cel putin in cazul de fata,Doamna il ataca oe Hotul de case cu acte false,si nu a aparat niciodata nici un hot.Ce insiri dumneata acolo,este Romania ” normala” a lui Iohanis,sluga lui Merkel si a noii securitati care-l tine in brate,iar el ii finanteza sa se lafaie in bani.Despre care nu stie nimeni pe ce se duc.Mai aflam intamplator ca acum,ca SPP-ul cumpara 50 de masini de lux intre care si bnlindate,ca sa combata virusul,he he …Poti sa te trezesti ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger