AcasăNewsAvocatul Poporului a fost revocat

Avocatul Poporului a fost revocat

Dupa revocarea presedintelui Senatului, USL a reusit si revocarea Avocatului Poporului pe care-l acuza ca nu a respectat Constitutia si legile in vigoare.

La scurt timp dupa ce, marti, Vasile Blaga, presedintele Senatului a fost revocat, in urma unei sedinte extraordinar al camerei Deputatilor si Senatului, USL a votat si revocarea lui Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului.

Revocarea acestuia a fost ceruta de USL, care si-a motivat initiativa prin “incalcarea Constitutiei si a legilor in vigoare” de catre Gheorghe Iancu, a precizat social-democratul Ioan Chelaru, vicepresedintele Senatului. Solicitarea USL de revocare a Avocatului Poporului a intrunit in birourile permanente reunite ale Parlamentului 16 voturi ”pentru” si 3 “impotriva”.

“Este inca o incercare de a pune mana pe inca o institutie a statului. Sa vedem ce ii vor imputa Avocatul Poporului si in functie de asta vom decide, aparoape sigur, atacarea unei eventuale hotarari a Parlamentului la Curtea Constitutionala”, a precizat in cursul acestei dimineti Vasile Blaga, potrivit Antena3.

author avatar
Ionut Zgimbau
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger