AcasăNewsAvocatul lui Nastase: Condamnarea lui Adrian Nastase, desprinsa din anii de trista...

Avocatul lui Nastase: Condamnarea lui Adrian Nastase, desprinsa din anii de trista amintire

(foto: wikipedia)

Lucian Bolcas, avocatul lui Adrian Nastase, a criticat dur decizia magistratilor ICCJ de a-l condamna pe fostul premier la doi ani de inchisoare cu executare.

(foto: wikipedia)

Avocatul care l-a aparat pe Adrian Nastase, Lucian Bolcas, a atacat dur decizia luata, miercuri, de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, considerand ca este inadmisibil ca acestia sa il condamne pe fostul ministru la doi ani de inchisoare in conditiile in care in decizia judecatorului scrie „ca nu exista probe directe privind vinovatia inculpatului”.

„In acest dosar lipseste esentialul! Judecatorul fondului a scris, iar decizia este mentinuta acum, ca nu exista probe directe care sa-l incrimineze pe Adrian Nastase. (…) N-am mai vazut o asemenea decizie din anii de trista amintire 1950, cand la marea amnistie a detinutilor am vazut condamnari in care se scria nu exista nicio proba directa, dar stim noi ca acest chiabur, acest dusman de clasa, putea sa savarseasca asemenea fapte”, a spus Lucian Bolcas, conform RTV.

Acesta a adaugat ca modul in care s-a dictat condamnarea reprezinta o drama a justitiei romanesti.

„De acum incolo incepe o drama, care este drama justitiei romanesti, o drama care a inceput in momentul celebrei mascarade care a fost numita procesul lui Ceausescu. Este o drama daca se ajunge la asemenea condamnari. Incerc sa fac abstractie de personalitatea care este Adrian Nastase, de faptul ca eu l-am aparat, dar sa confirmi o sentinta de condamnare cand scrie ca nu exista probe directe privind vinovatia lui Adrian Nastase…”.

Declaratiile avocatului Lucian Bolcas survin dupa ce fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in urma procesului „Trofeul Calitatii”, decizia fiind definitiva si irevocabila.

author avatar
Ionut Zgimbau
303 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger