AcasăNewsAvocatul lui Mihail Boldea: Clientul meu este de duminica seara la Consulatul...

Avocatul lui Mihail Boldea: Clientul meu este de duminica seara la Consulatul din Nairobi

Mihail Boldea se afla la consulatul Romaniei din Nairobi de duminica seara. Deputatul a vrut sa evite o eventuala retinere de catre autoritatile din Kenya, a declarat luni dupa-amiaza avocatul acestuia, George Moloman.

„Pana in urma cu 35 de minute nu ajunsese nimeni din Romania sa il preia”, a declarat avocatul lui Mihail Boldea, conform Mediafax. Potrivit aparatorului deputatului, Consulatul Romaniei de la Nairobi nu are „autoritate executorie”, adica nu poate aplica mandatul de arestare preventiva si nici pe cel de urmarire internationala a lui Boldea.

Moloman mai precizat ca Mihail Boldea nu a ales de la inceput „calea cea simpla” de a se intoarce in Romania, respectiv singur, cu avionul, pentru ca se temea ca va fi retinut de autoritatile din Kenya. „A vrut sa evite o eventuala retinere de catre autoritatile din Kenya. Noi incercam sa evitam executarea mandatului de urmarire internationala de catre autoritatile de la Nairobi”, a mai spus avocatul lui Mihail Boldea.

„S-a dus acolo sa se recreeze. Nu a fost o excursie premeditata, el nu a plecat prin agentie sau prin alta forma. El are prieteni acolo, la care a mai mers si în trecut”, a adaugat Moloman.

Fratele deputatului, Valentin Boldea, a declarat, luni dupa-amiaza, la TVR Info, ca Mihail Boldea s-a prezentat la Consulatul Romaniei din Nairobi. Potrivit sursei citate, deputatul Mihail Boldea s-a predat duminica seara autoritatilor romane din  Kenya. Nicio autoritate judiciara din Bucuresti nu confirma informatia potrivit careia deputatul Boldea s-ar fi predat.

Deputatul Mihail Boldea, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune, a parasit Romania sambata, 17 martie. Trei zile mai tarziu, pe 20 martie, i-a fost ridicata imunitatea parlamentara. Joi, ICCJ a emis mandat de arestare in lipsa pe numele sau, iar vineri dimineata a fost dat in urmarire internationala.

Basescu: Boldea este “perfect localizat”

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca deputatul Mihail Boldea este “perfect localizat” si ca “in orice moment” se poate declansa operatiunea de retinere a acestuia. “Va pot spune ca este perfect localizat, in orice moment se poate declansa operatiunea de retinere a lui. Nu avem niciun interes sa se produca o retinere a domnului Boldea pentru ca e in interesul nostru ca un cetatean roman care a plecat legal sa fie protejat de riscurile arestarii de catre alte state, pus in detentie si sa inceapa lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecator, mai devreme sau mai tarziu, functie de cum functioneaza justitia, sa il extradeze. Obiectivul nostru este ca domnul Boldea sa vina prin intermediul autoritatilor romane pentru a preveni o detentie pe teritoriul unui stat strain. Si sper sa reusim sa-l atingem”, a spus Traian Basescu.

Vineri, presedintele Basescu declara ca stie unde este Boldea – in Kenya- si ca se va implica personal in aducerea lui in tara. “Ma voi implica si in acest caz de readucere a lui inapoi. Stim unde este, facem toate eforturile politice. Acum e in Kenya, nu stim unde va fi diseara. Inca de aseara statul roman a declansat toate procedurile pentru ca Boldea sa revina in tara. Nu stiu cat de repede, cat va dura, dar va asigur ca il vom gasi si in gaura de sarpe pana la urma”, afirma seful statului.

111 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hai sa fim seriosi . Daca se va inampla ceva concret in cazul asta imi pun gatul pe linia de tren . Se apropie alegerile si au nevoie sa-si mai ia lumea ochii de la averile unora .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger