AcasăNewsAvocatii lui Adrian Nastase au cerut anularea pedepsei

Avocatii lui Adrian Nastase au cerut anularea pedepsei

Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, a anuntat ca s-a depus o contestatie in anulare, ceea ce inseamna ca procesul politicianului poate fi redeschis, chiar daca sentinta a fost definitiva. Judecarea contestatiei se va face pe 1 octombrie.

Avocatii incearca sa-l tina pe Adrian Nastase departe de puscarie

Faptele pentru care Adrian Nastase a primit doi ani de detentie s-au prescris, condamnarea  fiind una nedreapta. Acesta este principalul argument invocat de avocatii fostului premier, in incercarea de a-si scapa clientul de puscarie.  „Contestatia in anulare este una dintre cele doua cai extraordinare de atac. Adica dupa ce o hotarare ramane definitiva, ea poate fi contestata numai in anumite puncte prevazute de legea penala. Unul dintre aceste punctele este prescriptia raspunderii penale. Nu prescriptia executarii pedepsei, care este alta institutie. Consecinta este redeschiderea cazului cu privire la acel aspect. Daca in cauza, de pilda, faptele sunt prescrise din punctul de vedere al raspunderii penale (…) Noi am sustinut ca raspunderea penala pentru aceste fapte in ceea ce-l priveste pe domnul Adrian Nastase s-a implinit termenul de prescriptie la data de 10 iunie. Am depus doar cererea, pentru ca nu avem inca o motivare. Aceasta ar trebui sa apara in maximum 30 de zile”, a explicat Ion Cazacu.  In ceea ce priveste cererea de amanare a pedepsei, aceasta se va judeca pe 28 iunie.

Fostul premier ramane la Floreasca

Internat de urgenta si operat dupa ce saptamana trecuta a incercat sa se sinucida, Adrian Nastase ramane sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Urgenta Floreasca. Potrivit  medicului Bogdan Oprita, comisia de evaluare a stabilit ca un eventual transfer al fostului premier   la spitalul Penitenciarului Rahova poate fi decis doar in urma evaluarii medico-legale. In acest sens, Oprita a precizat ca au fost inaintate adrese catre IGPR si IML.

Recursul in dosarul „Matusa Tamara”, amanat

Avand in vedere ca Adrian Nastase se afla pe patul de spital, judecarea recursului in dosarul „Matusa Tamara” a fost amanata din nou, pentru data de 3 septembrie. „In aceasta procedura este obligatorie reascultarea tuturor inculpatilor achitati. Cum in acest dosar toti cei trei inculpati au fost achitati se va proceda la reaudierea lor, a explicat avocatul Ion Cazacu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
492 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger