AcasăNewsAvocata Elodia Ghinescu, oficial moarta!

Avocata Elodia Ghinescu, oficial moarta!

Elodia Ghinescu

Certificatul de deces al avocatei Elodia Ghinescu a fost eliberat, marti, de Primaria Campulung Muscel, dupa ce decizia de declarare a mortii acesteia a devenit definitiva si irevocabila, certificatul urmand sa fie depus la dosarul in care politistul Cristian Cioaca este cercetat pentru omor.

Elodia Ghinescu

Potrivit avocatei familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, decizia Judecatoriei Brasov de declarare a mortii Elodiei Ghinescu a devenit definitiva si irevocabila, nefiind atacata cu recurs. Ca urmare a acestui fapt, avocata a putut solicita emiterea certificatului de deces de la Primaria Campulung Muscel, localitatea natala a Elodiei Ghinescu.

„A fost eliberat certificatul. L-am ridicat de la Primaria Campulung Muscel astazi (marti – n.r.). Avand sentinta definitiva si irevocabila si azi fiind termenul la care puteam solicita eliberarea certificatului, am obtinut documentul pe care urmeaza sa il depun la dosarul de omor. Fiind o situatie in care declararea mortii a fost facuta pe cale judecatoreasca, certificatul de deces a fost emis de localitatea unde s-a nascut Elodia Ghinescu”, a spus avocata Radu.

Pe baza sentintei de declarare a mortii Elodiei Ghinescu si a certificatului de deces, politistul Cristian Cioaca poate fi trimis in judecata pentru omor. Avocata Elodia Ghinescu a fost declarata moarta, la inceputul lunii noiembrie 2011, printr-o sentinta a Judecatoriei Brasov, data mortii acesteia fiind stabilita pentru 30 august 2007, iar sentinta urma sa fie comunicata familiei Ghinescu. In timpul redactarii insa s-a strecurat o greseala la numarul sentintei, astfel ca a fost nevoie ca sentinta sa fie redactata din nou si comunicata in forma corecta. Dupa corectura, s-a descoperit o alta greseala, la data anuntarii disparitiei Elodiei. In document se arata in mod eronat ca politistul Cristian Cioaca a anuntat disparitia sotiei sale in 30 august 2007 si nu in 5 septembrie.

Eroarea a fost corectata, iar saptamana aceasta decizia a devenit definitiva si irevocabila, deoarece nu a fost atacata prin recurs. Avocata a depus in luna august la Judecatoria Brasov o solicitare prin care cerea ca avocata Elodia Ghinescu, disparuta in noaptea de 29/30 august 2007, sa fie declarata moarta.Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Brasov a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007. Sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca, a anuntat Politia despre disparitia femeii abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei acesteia, timp in care barbatul a apelat la cunostinte pentru a intra in corespondenta electronica a avocatei, scopul fiind – potrivit acestuia – acela de a vedea cu ce barbat se conversa.

Anchetatorii au luat in calcul, din primele momente, varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. De altfel, instanta suprema a retinut infractiunea de omor atunci cand anchetatorii au propus arestarea politistului, insa, in lipsa cadavrului, judecatorii l-au eliberat.

Ulteriror, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)-Biroul Teritorial Brasov au dispus inceperea urmaririi penale in cauza constituita ca urmare a plangerilor formulate de familia avocatei disparute si a Baroului de Avocati din Brasov fata de Cioaca – pentru instigare la acces fara drept la sisteme informatice, instigare la restrictionare fara drept a accesului la date informatice si instigare la transferul neautorizat de date informatice, fapte aflate in concurs real, precum si fata de Marius Sebastian Breazu si Marius Adrian Nitu – pentru acces fara drept la sisteme informatice, restrictionare fara drept a accesului la date informatice si transfer neautorizat de date informatice, fapte aflate, de asemenea, in concurs real.

In acest caz, pe numele lui Cristian Cioaca a fost emis mandat de arestare preventiva, in 24 ianuarie 2008, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, el stand doar cateva zile incarcerat, intrucat instanta de recurs a admis cererea politistului de a fi eliberat sub control judiciar.

Cioaca a motivat sarcastic, in fata instantei supreme, ca doar a cautat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negand faptul ca sotia sa ar fi moarta. In 27 septembrie 2010, Cristian Cioaca a fost condamnat, de catre Curtea de Apel Brasov, la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei in procesul in care este acuzat de violarea corespondentei electronice a avocatei Elodia Ghinescu. De asemenea, in 5 august 2010, politistul Cristian Cioaca a fost trimis in judecata pentru furt, de catre procurorii Parchetului Tribunalului Brasov, fiind acuzat ca si-a insusit bunuri ale sotiei sale disparute, valoarea totala a bunurilor fiind evaluata la 700.000 de lei.

In 18 septembrie 2008, parintii Elodiei Ghinescu au solicitat autoritatilor punerea sub sechestru asiguratoriu a apartamentului din Brasov al cuplului, pentru ca Cioaca sa nu il poata vinde, asa cum intentiona.

author avatar
Ciprian Purice
786 afisari

2 COMENTARII

  1. Romania coruptiei.Criminali protejati…..Jeguri ridicate la rangul de destepti,de intelepti,de capabili ….

  2. RAHATI CU FRAIELE IN MANA,UNDE VA ESTE CONSTIINTA? CATI ALTI CRIMINALI ATI MA ACOPERIT? SA AVETI DESTINUL ELODIEI SI-AL DIANEI MALOS !!!! SA VA GASITI LINISTEA CAND VETI SCOATE LA IVEALA CRIMINALII !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger