AcasăNewsAvocată din Prahova, reținută, după ce a cumpărat arme cu gloanțe pentru...

Avocată din Prahova, reținută, după ce a cumpărat arme cu gloanțe pentru copiii ei minori. Fiul cel mare le folosea să împuște păsări

armeAvocată din Prahova, reținută, după ce a cumpărat arme cu gloanțe pentru copiii ei minori. Fiul cel mare le folosea să împuște păsări

O avocată din cadrul Baroului Prahova a fost reținută joi, 6 iulie, pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești sub acuzația de contrabandă și nerespectarea armelor și munițiilor.

Copilul avocatei, cu băiat în vârstă de zece ani, avea arma la discreție și o folosea zilnic, spun procurorii, pentru a împușca păsări.

Avocata și-a cumpărat cu seninătate de pe internet arme cu gloanțe

La percheziții, în curtea avocatei, au fost găsite patru arme și muniție aferentă care se aflau depozitate pe o masă în garaj. Potrivit procurorilor, armele fuseseră cumpărate pentru a fi folosite de copiii familiei, o fetiță de 7 ani și un băiat de 10 ani.

Soțul avocatei este fost magistrat, un judecător, în prezent pensionar. „La data de 06.07.2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciilor Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova și Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmbovița, au efectuat un număr de 2 percheziţii domiciliare în localitatea Măgurele, jud. Prahova, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de: contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor,În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata P.E.D. – avocat în cadrul Baroului Prahova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor mai sus indicate.

În fapt s-a reţinut că inculpata a achiziționat fără drept prin intermediul platformei eMAG Market, de la o persoană juridică din Polonia, o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4.5 mm, supusă autorizării conform legislaţiei române şi care a fost introdusă fără drept în România prin intermediul unei firme de curierat la începutul lunii februarie 2023, armă pe care a deținut-o fără drept până în data de 06.07.2023”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Avocata din Prahova, reținută pentru contrabandă cu arme

Totodată, cu ocazia percheziției, la domiciliul inculpatei P.E.D. au fost identificate alte trei arme și muniție aferentă, după cum urmează:

– Pistol cu inscripție H8R SUPERMAGNUM calibru 6 mm cu seria D22E043499 de culoare neagră încărcat cu butelie de gaz;

– Pușcă cu seria S/N 147529 cu inscripția MADE IN CHINA de culoare maro;

– Pușcă de culoare neagră cu seria 2525020C22000898 prevăzută cu lunetă, cu inscripția THETA8X seria.

author avatar
Andreea Vlad