AcasăNewsAvocata Alinei Bica, retinuta pentru 24 de ore

Avocata Alinei Bica, retinuta pentru 24 de ore

Laura Voicu, avocata ce a reprezentat-o pe Alina Bica, fosta sefa DIICOT, in mai multe dosare, a fost retinuta pentru 24 de ore de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Laura Voicu este acuzata de favorizarea faptuitorului si de instigare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau a unei activitati.

Conform procurorilor, Laura Voicu l-a desemnat pe Niculae Learciu sa participe la mai multe activitati de urmarire penala ce se desfasurau la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca si „avocat stagiar”, desi stia ca acesta nu detine calitatea de avocat si este inscris doar in asa numitul „Barou Constitutional”.

Prin desemnarea lui Niculae Learciu ca „avocat stagiar”, Laura Voicu a obtinut foloase necuvenite, respectiv crearea conditiilor necesare pentru tergiversarea urmaririi penale, prin punerea procurorilor in situatia de a proceda la refacerea actelor de urmarire efectuate, dar si posibila inlaturare a unor probe.

Laura Voicu a fost dusa in catuse la Arestul Central al Politiei Capitalei. Inainte de a fi incarcerata, a precizat ca „voi continua lupta cu statul de drept”.

Laura Voicu si Niculae Learciu vor fi prezentati vineri magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger