AcasăNewsAvocat mort după 20 de ore de audieri la DIICOT

Avocat mort după 20 de ore de audieri la DIICOT

Avocații iau atitudine

Principalii actori ai Justiției au intrat în panică după ce un avocat a decedat în urma unui accident rutier. Apărătorul plecase de la o anchetă după 20 de ore de auderi la DIICOT Dâmbovița. ”Trebuie să avem în vedere că viața și sănătatea tuturor trec înaintea justiției și adevărului”, declară cei de la UNBR. Doar că avocații sunt extenuați de munca la care sunt supuși zi de zi. Aceștia au trimis o scrisoare deschisă în care arată că decesul avocatului Ernest Andrei Moldoveanu, fost Președinte al Colegiului de avocați Dâmbovița, s-a datorat oboselii și că vor da în judecată DIICOT care l-au ținut la audierile unor inculpați peste 20 de ore.

Avocații iau atitudine

Moartea avocatului Ernest Andrei Moldoveanu a creat panică în această castă.  Mai multe persoane care practică această meserie au spus că sunt într-un stres teribil. Avocații susțin că stau în instanțe pentru că judecătorii nu respectă ordinea și, dacă sunt solicitați pentru a reprezenta diverse persoane în fața procurorilor, aceștia trag de timp și audierile se prelungesc aproape de epuizare.  Așa că UNBR a spus, într-un comunicat de presă, după decesul avocatului din Dâmbovița, că va da în judecată procurorii care l-au hărțuit. ”Aceste audieri maraton la ore de noapte reprezintă un abuz al autorităților”, susține Consiliul UNBR. „Cauza decesului a fost un accident de circulație. Domnul avocat se întorcea la ora 6.00 de la sediului DIICOT Dâmbovița de la audieri începute cu o zi înainte, starea de oboseală accentuată acumulându-se după o noapte întreagă petrecută pe culoarele structurii de Parchet, așteptând audierea clientului său și din cauza concentrării la o oră nefirească pentru lucru”.

 Acuzații de abuz al procurorilor

Membrii UNBR spun că ar trebui să fie un program de lucru în privința anchetei penale, iar audierile maraton la ore din noapte reprezintă un abuz al autorităților. Maeștrii pledoariilor spun că sunt ținuți ore în șir în instanțe dar și că audierile în cadrul Parchetelor sunt lungi și că procurorii nu au un termen de ore în care își fac anchetele.

Respect!

”Este momentul să ne întoarcem cu respect privirea și spre avocați, trebuie să ne respectăm și noi în cadrul formelor de exercitare a profesiei. Și acolo programul trebuie să fie unul care să țină seama de viața și sănătatea avocatului. Se poate muri sau pierde sănătatea și din cauza oboselii acumulate la birou, nu numai pe culoarele unității de parchet”, mai spun cei de la UNBR.

author avatar
Ramona Feraru
807 afisari

3 COMENTARII

  1. Domnii/doamnele avocați,nu sunt plătiți pt serviciile prestate!?când se grăbesc să completeze delegația de asistență juridică și îți spun costurile,nu știu la ce să se aștepte!?

  2. Domnii/doamnele avocați,nu sunt plătiți pt serviciile prestate!?când se grăbesc să completeze delegația de asistență juridică și îți spun costurile,nu știu la ce să se aștepte!?Titlul articolului nu prea reflectă conținutul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger