AcasăNewsAvocat din Baroul Bucuresti, retinut pentru luare de mita

Avocat din Baroul Bucuresti, retinut pentru luare de mita

Un avocat din Baroul Bucuresti a fost retinut pentru 24 de ore dupa ce asupra lui au fost gasiti 19.000 de euro, bani pe care i-ar fi primit pentru a interveni la magistrati ai instantei supreme pentru solutionarea favorabila a unui dosar penal in care este implicat unul dintre denuntatori.

„Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a reiesit ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la sfarsitul lunii iunie – inceputul lunii iulie 2014, inculpatul Cochior-Bejan Pavel, a pretins de la trei martori denuntatori suma de 19.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra magistratilor din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, investiti cu solutionarea unui dosar penal, care-l privea pe unul dintre ei”, se arata intr-un comunicat al DNA.

De asemenea, inculpatul a promis ca ii va determina pe judecatori sa pronunte o decizie favorabila (o pedeapsa mai redusa, ori cu suspendare) fata de unul dintre denuntatori. In prima faza avocatul a pretins 12 .000 de euro, pentru ca ulterior sa revina si sa ceara 19.000 de euro, bani necesari pestru a „misca ceva”.

La data de 15 iulie 2014 s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului fiind gasita suma de 19.000 euro.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger