AcasăNewsAvocat bucurestean, plasat sub control judiciar

Avocat bucurestean, plasat sub control judiciar

Din aparator al legii a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie, care il acuza de trafic de influenta. In aceasta situatie se afla un avocat bucurestean, pe care DNA anunta miercuri ca l-au plasat sub control judiciar.

Masura a fost luata in cazul lui Ion Predonu si este valabila, din cate se mentioneaza in comunicatul procurorilor anticoruptie, pentru un interval de 60 de zile. In tpt acest rastimp, aparatorul legii din cadrul Baroului Bucuresti are de respectat o serie de obligatii legale, printre care aceea de a merge periodic la politie, conform programului de supraveghere stabilit, sa nu paraseasca tara fara acordul oamenilor legii, dar si sa nu comunice, in niciun fel, cu persoanele mentionate in ordonata prin care a fost plasat sub control judiciar.

Cat priveste situatia care a facut sa ajunga in vizorul procurorilor si in ipostaza de a fi pusa in miscare actiunea penala in cazul sau, anchetatorii DNA sustin ca sunt doi denuntatori in acest caz, dar si ca deunazi a fost facut un flagrant. Concret, procurorii au mentionat urmatoarele aspecte:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 01 iulie 2016, inculpatul Predonu Ion, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins de la doua persoane (denuntatori in cauza) suma de 1.000 euro, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra administratorului si presedintelui unei asociatii de proprietari.

In schimbul banilor respectivi, inculpatul a promis ca ii va determina pe acestia sa elibereze o adeverinta care sa ateste imprejurarea ca unul dintre denuntatori nu inregistreaza debite catre asociatia respectiva de proprietari.

Actiunile de pretindere au fost reluate de inculpatul Predonu Ion la data de 05 iulie 2016, când a primit de la unul dintre denuntatori suma de 1.000 euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger