AcasăNewsUPDATE. Instanta n-a fost de acord ca Bica sa fie audiata prin...

UPDATE. Instanta n-a fost de acord ca Bica sa fie audiata prin videoconferinta

UPDATE: S-a aflat ca magistratii au respins cererea de audiere la distanta depusa de apararea Alinei Bica, la fel si declararea sedintei ca secreta.

Si ca instanta considera ca fosta sefa a DIICOT nu are inca statut de refugiat, ci doar de solicitant de azil politic. „ICCJ constata ca Alina Bica nu are statutul de refugiat, ea are un carnet provizoriu prin care cere acest statut, valabil pana la 30 ianuarie 2019. Respingem cererea de audiere prin videoconferinta”, a decis instanta, conform libertatea.ro.

Urmatorul termen in dosar a fost stabilit pentru luna mai, pe data de 16.

La termenul de vineri al procesului ANRP in care este judecata fosta sefa a DIICOT, avocatul acesteia a invocat in instanta, in speta in fata magistratiilor Inaltei Curti, ca Alina Bica are statut de refugiat in Costa Rica.

Mai exact, din cate anunta televiziunile de stiri, s-a aflat ca Bica ar beneficia, inca din luna ianuarie, de un carnet provizoriu de refugiat politic, valabil pana anul viitor.

Totodata, aparatorul legal a cerut audierea fostei sefe a DIICOT prin intermediul unor mijloace tehnice la distanta, in speta prin videoconferinta, invocand imposibilitatea ca Bica sa vina in tara, din motive medicale.

Dupa cum multi isi amintesc deja, recent s-a aflat ca si Elena Udrea, care se afla la randul sau in Costa Rica de cateva luni, a cerut azil politic pe teritoriul acestui stat, solicitand, totodata, Inaltei Curti, audierea prin sistem videoconferinta, in dosarul „Gala Bute”.

255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger