AcasăNewsAvocat: Adrian Nastase nu are absolut niciun tratament special

Avocat: Adrian Nastase nu are absolut niciun tratament special

Adrian Nastase nu beneficiaza de vreun tratament special in detentie, asa cum s-a speculat in ultimele ore, ci are parte de un „regim normal”. Precizarile au fost facute, marti, de catre avocatul fostului premier.

Ion Cazacu l-a vizitat, marti, pe clientul sau, aflat in regim de carantina, la Penitenciarul Rahova. La iesire, aparatorul legal al fostului sef al Executivului le-a spus ziaristilor ca a vorbit cu Nastase si ca acesta a dorit sa citeasca ziarele aparute la doar o zi de la condamnarea sa. Totodata, avocatul a precizat ca Adrian Nastase a fost suspus deja vizitei medicale. „A fost supus examenului medical, este un om puternic, am vorbit cu el, i-am adus reviste si ziare”, a precizat Cazacu.

De asemenea, avocatul a precizat ca, in decursul zilelor urmatoare, Nastase va primi o cartela, avand dreptul sa foloseasca telefonul mobil. Totodata, fostul prim-ministru va avea dreptul sa primeasca patru vizite pe luna, cu exceptia acovatilor, pa care ii poate consulta de cate ori considera necesar. Desi in ultimele ore, in presa s-a speculat ca Nastase ar urma sa aiba parte de un regim preferential in spatele gratiilor, Cazacu a negat orice informatii de aceasta natura, precizand ca al sau client „nu are absolut niciun tratament special, ci are un tratament firesc”.

La sfarsitul perioadei de carantina, Nastase va intra intr-un regim normal de detentie si abia la acel moment, a punctat aparatorul legal, dupa ce se va sfatui cu fostul premier, dar si cu familia acestuia, urmeaza sa decida asupra pasilor pe care ii vor respecta in continuare.

Luni, magistratii ICCJ au anuntat sentinta definitiva in „dosarul Zambaccian”. Adrian Nastase a fost condamnat la patru ani de inchisoare, cu executare, fiind acuzat de snataj si luare de mita, in timp ce sotia  sa, dana Nastase, a primit o condamnare cu suspendare, de trei ani. La scurt timp dupa ce a aflat decizia judecatorilor Curtii Supreme, Adrian Nastase s-a predat la sectia 2 de Politie din capitala, fiind dus, apoi, sub escorta, la Rahova.

193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger