AcasăNewsAvocado retras de la vânzare. Care e motivul! Ce detalii vin de...

Avocado retras de la vânzare. Care e motivul! Ce detalii vin de la ANSVSA

Avocado retras de la vânzare. Care e motivul! Ce detalii vin de la ANSVSA (sursa foto: b1tv.ro)

Nu sunt puțini românii care includ fructele în dieta zilnică.

Recent, s-a aflat că un fruct exotic, avocado, a fost retras de la comercializare din magazine aparținând Kaufland.

Decizia a fost anunțată de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pe site-ul instituției. De unde s-a aflat și motivul pentru care s-a luat această hotărâre – și anume depășirea limitei unor reziduuri de pesticide.

Kaufland a retras voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, următorul produs: K- BIO AVOCADO 2 BUC

GTIN 4337185861307 LOT: 1005 Origine: Columbia Furnizor: Eosta B.V. IJsermanweg 15 2742 KH Waddinxveen, Olanda

Articolul menționat a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 11.03.2022 – 18.03.2022”, se menționează pe site-ul ANSVSA într-o informare datând din 21 martie.

În dreptul motivului rechemării stă următoarea precizare: „depăşirea limitei legale de reziduuri de pesticide (clorpirifos și clorfenapir).

(sursa foto: captură site ansvsa.ro)

Ce ar trebui să facă cei care au cumpărat deja produsul

E de menționat, totodată, faptul că s-a anunțat, în cazul clienților care au cumpărat deja produsul cu datele de identificare prezentate mai sus, că sunt rugați să nu îl consume.

Și că „se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna, până la data de 01.04.2022 și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal”.

Lista magazinelor o găsiți AICI.

615 afisari

1 COMENTARIU

  1. In orice magazin nu exista produse bio,bio gasesti doar pe la tara la oameni mai saraci , in padure sigur sunt bio , cand dai peste un corcodus,mar,visin dud,par ,in rest e vrajeala cu bio ! !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger