AcasăNewsAviz pozitiv pentru anchetarea si arestarea lui Dan Sova

Aviz pozitiv pentru anchetarea si arestarea lui Dan Sova

Membrii Comisiei Juridice a Senatului au dat aviz pozitiv pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Dan Sova si arestarea fostului ministru al Transporturilor.

Senatorul social-democrat este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de comiterea mai multor infractiuni. Concret, Sova este acuzat de complicitate la abuz in serviciu in cazurile Turceni si Rovinari.

Conform procurorilor, in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexul Energetic Rovinari (CER) si Complexul Energetic Turceni (CET) pe de o parte si SCA „Sova si Asociatii” pe de alta parte. De asemenea, procurorii au ajuns la concluzia ca, in calitate de „avocat coordonator” – mentiune trecuta expres in toate aceste contracte -, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii, contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale. In plus, el a oferit si consultanta juridica, in baza acestor contracte si acte aditionale.

Sova este acuzat si ca a depus mai multe documente false la DNA, pentru a-si dovedi nevinovatia, si ca a dat ordin de distrugere a mai multor probe, respectiv a tuturor calculatoarelor si hardurilor detinute de societate de avocati.

Comisia Juridica a dat aviz pozitiv, cu sase voturi pentru si cinci impotriva, pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Dan Sova si arestarea fostului ministru al Transporturilor. Cazul lui Sova urmeaza sa ajunga in Parlament, colegii sai parlamentari urmand sa decida daca acestuia i se va ridica imunitatea si va fi dat pe mana procurorilor.

author avatar
Cristi Ionita
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger