AcasăNewsAvionul privat închiriat de Iohannis s-a întors la Sibiu doar pentru a...

Avionul privat închiriat de Iohannis s-a întors la Sibiu doar pentru a o aduce pe Carmen Iohannis?/Președintele e încă în Dubai

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

Se știe deja că președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, plecaseră zilele trecute la Dubai. Totul, cu prilejul participării șefului statului la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28). S-a întâmplat chiar pe 1 decembrie, după recepția găzduită de Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naționale a României.

Între timp, însă, s-a aflat că soția președintelui s-ar fi întors deja în România. La Sibiu. Dar fără soțul său. Și asta pentru că șeful statului, Klaus Iohannis, se află încă în Dubai.

Citiți și: Klaus Iohannis aproape că „mută” data de 1 Decembrie din calendar, numai ca să „zboare” mai repede în Dubai. Planurile pentru Ziua Naţională

Românii suportă cheltuieli de milioane de euro, anual, pentru ca Iohannis să se plimbe în cele mai de lux condiţii (VIDEO)

Presa din Sibiu notează faptul că aeronava privată închiriată de Administrația Prezidențială pentru summitul din Dubai ar fi aterizat duminică, 3 decembrie, la Sibiu. Și ar fi adus-o la Sibiu pe Prima Doamnă. Cum președintele a rămas în Dubai, având un eveniment trecut pe agenda publică de luni, singurul motiv pentru care avionul ar fi fost ajuns înapoi în țară ar fi pentru a o aduce pe Carmen Iohannis în România.

„Aceasta a venit direct din Dubai, unde președintele Iohannis participă la Summitul COP28 privind schimbările climatice. După ce a plecat din țară la 1 decembrie, după parada militară și prânzul oferit cu ocazia Zilei Naționale, cu un avion privat închiriat. Dar în avionul venit de la Dubai nu era președintele, se pare, ci prima doamnă, Carmen Iohannis”, a anunțat duminică, 3 decembrie, sibiuindependent.ro.

Klaus Iohannis, discurs luni în Dubai

Din câte s-a anunțat oficial, Klaus Iohannis a avut programat pe agenda de luni, 4 decembrie, un eveniment ce ține de participarea sa la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28) – găzduită de Dubai, Emiratele Arabe Unite

Mai exact, Iohannis a susținut luni, 4 decembrie, o alocuțiune în cadrul evenimentului „Sustainable Innovation Forum 2023”, la Dubai, a anunțat Administrația Prezidențială.

„În ultimele zile, la COP28, am avut ocazia să mă adresez în principal actorilor guvernamentali, colegilor lideri mondiali. Cu toate acestea, cred cu tărie că, pentru a răspunde în mod eficient schimbărilor climatice, guvernele trebuie să dezvolte un parteneriat puternic cu întreprinderile, instituțiile financiare, entitățile de cercetare și inovare și ONG-urile. Prin urmare, sunt bucuros că mă aflu astăzi aici, alături de inovatori din toate aceste sectoare.

România, țara mea, este situată în Europa Centrală, într-o regiune percepută uneori ca având o amprentă de carbon mare.

Cu toate acestea, puțini oameni știu că România și-a redus de fapt emisiile de gaze cu efect de seră cu peste două treimi, în ultimele trei decenii, în timp ce și-a multiplicat produsul intern brut.

Pornind de la acest bilanț, ne angajăm să ne dezvoltăm economia și să ne reducem în continuare emisiile, în mod simultan. În acest sens, avem nevoie de tehnologii transformatoare și inovatoare la prețuri accesibile.”, a afirmat Klaus Iohannis, în 4 decembrie, în discursul său.

Nu sunt puțini cei care au remarcat faptul că președintele României a zburat la Dubai cu un avion privat. Totul, în contextul în care întâlnirea era despre schimbări climatice și impactul poluării asupra mediului, iar șeful statului a ales, o dată în plus, o cursă privată, în locul uneia de linie, care ar reduce impactul asupra mediului.

author avatar
Andrei Coman
1.050 afisari

9 COMENTARII

  1. Si? First lady a platit transportul? Sau e din bani publici?
    Cursa dubla Dubai-Sibiu reduce emisiile de carbon ?

  2. Halal căsnicie!…Să te ferească Dumnezeu de o astfel de femeie!…o aștepta antrenorul de tenis!…la școală…!

  3. Un lucru este cert .Prima doamna trebuie sa fie prezenta 24/24 langa președinte.Postul de profesor trebuia blocat pe o perioadă cât ținea mandatul.Naveta de la București la Sibiu ar trebui sa o suporte din buzunarul propriu.Pentru că Neamț . majoritatea românilor a presupus că este și corect.Gresit .Nesimțirea și Aroganța se vor întoarce într-o zi împotriva lor .Nimic nu rămâne neplătit.

  4. Va rog sa va exprimati corect,si anume : ” seful statului mafiot si esuat „,si ” prima doamna hoata a Tarii,cu acte false „.

  5. A platit avionul din buzunarul lui? Aia de la alianta solara cop28 ce parere au despre emisiile avionului care a dus-o acasa pe cucoana, daca tot sunt ei verzi si lupta pentru scaderea emisiilor? Sau toti de acolo au voie sa emita oricat (ca de fapt emisiile nu influenteaza clima), insa incearca sa ne impuna noua oamenilor de rand tot felul de restrictii (scaderea nivelului de trai, saracire), subjugare si control, ca de asta este inventata problema emisiilor.

  6. Sa speram ca noul presedinte o sa declasifice „clasificarea” cheltuielilor publice prezidetiale.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger