AcasăNewsAvionul prabusit in Rusia a avut sapte exploatanti si un accident in...

Avionul prabusit in Rusia a avut sapte exploatanti si un accident in Brazilia

Avionul Boeing 737 care s-a prabusit duminica seara pe aeroportul din Kazan, din Rusia, era folosit de peste 20 de ani. Mai exact, aeronava a fost exploatata timp de 23 de ani, incepand din 1990, de catre sapte companii.

Ba mai mult, una dintre aceste sapte companii este si compania romaneasca Blue Air. In plus, potrivit presei internationale, avionul a fost implicat intr-un accident grav in Brazilia, in 2001. Boeingul de tip 737-500 ce apartinea companiei Tatarstan, a efectuat primul zbor in 1990, a fost exploatat mai intai de compania franceza Euralair Horizons, apoi de Air France, Uganda Airlines, Rio Sul, Blue Air si Bulgaria Air.

In decembrie 2001, cand era folosit de Rio Sul, companie din Brazilia, a fost implicat intr-un accident grav la aterizare pe aeroportul Belo Horizonte. Din cauza unei ploi puternice, avionul care transporta in total 108 persoane, a atins solul inainte de pista, a revenit in aer si a recazut pe pista, rupand trenul de aterizare. Atunci nu au existat victime. In schimb, duminica seara si-au pierdut viata 50 de persoane. Avionul venea de la Moscova si a explodat la aterizare pe aeroportul din Kazan. Cei 44 de pasageri au murit, alaturi de sase membrii ai echipajului.

Citeste si:
Un avion s-a prabusit! Aproximativ 50 de morti!

author avatar
Andra Nesu
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger