AcasăNewsAvionul malaezian prabusit in Oceanul Indian: Pilotii si-ar fi pierdut cunostinta, dupa...

Avionul malaezian prabusit in Oceanul Indian: Pilotii si-ar fi pierdut cunostinta, dupa un incendiu la bord

China se uita dupa avion prin Tibet si provincia Xinjiang

Desi avionul nu a fost gasit inca si nu se poate stabili o cauza a tragediei in care si-au pierdut viata 239 de persoane, ipotezele nu contenesc sa apara.

De data aceasta se ia in calcul ipoteza conform careia pilotii si-ar fi pierdut cunostinta, dupa ce un incendiu ar fi izbucnit la bordul aeronavei. In acest caz, aeronava ar mai fi putut zbura câteva ore pe pilot automat.

Izbucnirea unui incendiu si virajul la stanga efectuat de piloti, ar explica faptul ca acestia au incercat sa ajunga la cel mai apropiat aeroport, potrivit presei internationale. Chiar si cu mastile de oxigen, pilotii si-ar fi pierdut cunostinta inainte sa apuce sa trimita vreun semnal.


Si seria ipotezelor nu se termina aici. Presa britanica noteaza ca aeronava ar fi urcat pâna la 14.000 de metri altitudine si a zburat timp de 23 de minute la aceasta inaltime, ceea ce ar fi facut ca sistemul de presurizare sa cedeze in circa 12 minute si apoi pasagerii ar lesina in alte câteva minute, din lipsa oxigenului. Chiar comandantul ar fi suspectat  de asemenea decizii.

Cursa MH370 s-a prabusit in sudul Oceanului Indian. Dupa ce marti cautarile au fost intrerupte din cauza vremii, operatiunile au fost reluate miercuri. La ele participa sase tari, care vor rascoli 80 de mii de metri patrati in cautarea epavei.

Avionul apartinand Malaysia Airlines, la bordul caruia se aflau 239 de persoane – 227 de pasageri si 12 membri ai echipajului- efectua o cursa intre Kuala Lumpur si Beijing. Aeronava a disparut inexplicabil pe data de 8 martie. Anuntul conform caruia aparatul de zbor s-a prabusit in Oceanul Indian a fost facut de autoritatile malaeziene abia luni, 24 martie.

author avatar
Andra Nesu
917 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger