AcasăNewsAvionul disparut, descoperit in Triunghiul Bermudelor! Mesajele socante de pe Facebook!

Avionul disparut, descoperit in Triunghiul Bermudelor! Mesajele socante de pe Facebook!

Reteaua de socializare Facebook s-a umplut cu mesaje care sustin ca avionul disparut, MH370, apartinand Malaysia Airlines, ar fi fost descoperit in Triunghiul Bermudelor.

Desi foarta multa lume a crezut la inceput ca este adevarat, postarile de pe Facebook sunt doar niste mesaje malware create de hackeri. Postarile conform carora avionul malaezian ar fi fost gasit in Triunghiul Bermudelor au devenit virale, si au facut inconjurul lumii, noteaza The Independent in editia electronica.

Postarile contin linkuri care duc catre unele sondaje create de hackeri, cu scopul de a profita de pe urma interesului crescut fata de acest subiect. Ba mai mult, chiar exista fisiere video care arata aparatul de zbor cum pluteste deasupra apei, si chiar sunt texte care spun ca pasagerii au fost gasiti in viata. Alte linkuri ii trimit pe utilizatori pe unele site-uri create de hackeri, cu scopul de a aduna informatii despre utilizatori.

Va amintim ca o cursa MH370, apartinand Malaysian Airlines, avand 239 de persoane la bord, printre ei 153 de cetateani chinezi si 38 de malaezieni, a disparut de pe radare pe 8 martie. De atunci, in presa au fost vehiculate mai multe ipoteze, cum ca aparatul de zbor fie s-ar fi prabusit in mare, fie ar fi fost deturnat de teroristi. Autoritatile locale s-au ferit sa excluda categoric aceste teorii, mentionand ca analizeaza fiecare pista.

Aeronava a disparut de pe radare la scurt timp dupa decolarea sa din Kuala Lumpur. Fortele aeriene din Malaezia ar fi analizat semnalul avionului Boeing 777 de pe aparatele radar, iar aceastea au indicat faptul ca aeronava disparuta ar fi facut cale intoarsa la scurt timp de la decolare. Autoritatile malayeziene spun ca la bordul avionului se aflau cel putin patru pasageri suspecti, dintre care este sigur ca doi foloseau identitati false. Este vorba de doi cetateni, unul austriac si unul italian care s-ar fi aflat in avion.  Insa, acestia au infirmat informatiile spunand ca pasapoartele le-au fost furate si intre timp le-au fost emise altele. Asadar, cineva se afla la bordul avionului cu identitati false, ceea ce a determinat autoritatile sa ia in calcul varianta unui atac terorist.

Ba mai mult, sambata seara (8 martie), ziua disparitiei, au fost vazute pe apele din coasta de sud a Vietnamului doua fasii lungi de 10 si respectiv 15 km, semn ca avionul s-ar fi prabusit.

Avionul transporta 227 de pasageri si avea un echipaj format din 12 membri. Trei sferturi dintre pasageri erau originari din China. Restul, din alte tari asiatice, din Australia, Europa si Statele Unite.

Citeste si:

author avatar
Andra Nesu
3.257 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger