AcasăNewsAvion sirian doborat in Turcia. Premierul Erdogan confirma incidentul (VIDEO)

Avion sirian doborat in Turcia. Premierul Erdogan confirma incidentul (VIDEO)

Un aparat de zbor militar sirian, despre care mai-marii de la Ankara sustin ca ar fi fost reperat deasupra teritoriului turcesc, a fost doborat, duminica, la granita celor doua state.

Intr-o prima faza, confirmand incidentul, primul-ministru turc, Recep Tayyip Erdogan, a tinut sa felicite fortele aeriene turcesti, care au localizat si doborat avionul sirian despre care sustin ca ar fi violat spatiul aerian al statului condus de Abdullah Gul, pentru ca mai apoi sa transmita un mesaj adresat conducerii de la Damasc. Totul pentru a face cat mai clara pozitia Turciei fata de aeronavele care patrund fara voie in spatiul aerian al tarii in fruntea guvernului careia se afla.

„Raspunsul nostru va fi dur, daca ne violati spatiul aerian”, a adaugat Erdogan, citat de BBC. Odata localizat si tintit de catre apararea antiaeriana turca, aparatul de zbor s-a prabusit, aparent pe teritoriul sirian, iar apoi a luat foc. Din primele informatii, pilotul a reusit sa se catapulteze si sa isi salveze viata.

Incidentul a avut loc la scurta vreme dupa ce oficialii sirieni acuzau „implicarea militara nejustificata” a regimului de la Ankara in regiunea Latakia, situata, de asemenea, la granita dintre cele doua state.

[youtube]vcL0aU7mxfE[/youtube]

316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger