AcasăNewsAvion prabusit in Ucraina. Un roman se afla printre VICTIME

Avion prabusit in Ucraina. Un roman se afla printre VICTIME

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, urmare a verificarilor care continua, in vederea stabilirii identitatii victimelor tragediei aviatice din Ucraina, i-au fost furnizate noi informatii potrivit carora la bordul aeronavei companiei Malaysian Airlines s-a aflat si un cetatean roman.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe roman, printre pasageri   s-ar fi aflat si o persoana care detine dubla cetatenie, inclusiv cetatenie romana. Familia acestuia a fost informata atat de autoritatile din tara de domiciliu, cat si de autoritatile romane, insa aceasta a precizat ca nu doreste, sub nicio forma, sa fie facute publice niciun fel de date personale.
Avionul de pasageri al companiei Malayezian Airlines prabusit, joi, in estul Ucrainei, la 50 de kilometri de granita cu Rusia, a fost doborat, anunta vicepresedintele american, Joe Biden.  SUA detin informatii concrete potrivit carora aparatul Boeing 777, cu 298 de oameni la bord, care plecase din Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost lovit in aer de o racheta.  Datele adunate de serviciile secrete americane confirma informatiile prezentate de oficialii de la Kiev, care sustin ca atacatorii au folosit o baterie sol-aer de tip BUK, ale carui rachete pot ajunge pana la o altitudine de 22.000 de metri. Iar avionul zbura la 10.000 de metri.

Joi seara, dupa producerea tragediei, presedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, declara ca doborarea cursei de pasageri a fost „un act terorist” si ii acuza pe separatistii prorusi din estul tarii. Potrivit France Presse, printre victime se numara si 100 de specialisti in lupta anti-SIDA, care urmau sa participe la o conferinta.

Cititi si:

Vladimir Putin, dupa tragedia aviatica. “Trebuie sa se termine urgent criza din Ucraina”

Avion prabusit in Ucraina. Ministrul Apararii: De ce sa fie armata in alerta? E un zbor civil

Un avion cu 295 de oameni la bord s-a prabusit in Ucraina! (VIDEO)

Cursa malaeziana de pasageri, doborata de separatistii prorusi din Ucraina

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
496 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger