AcasăNewsAvion prabusit in Ucraina. Ministrul Apararii: De ce sa fie armata in...

Avion prabusit in Ucraina. Ministrul Apararii: De ce sa fie armata in alerta? E un zbor civil

Mircea Dusa continua sa traga sforile la Academia de Politie

Accidentul aviatic din Ucraina nu impune masuri de securitate suplimentare in Romania, dupa cum a declarat, vineri dimineata, Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale, aflat la un eveniment la Spitalul Militar Central.

„Atat timp cat lucrurile sunt incerte, cred ca trebuie cel putin eu sa fiu mai ponderat. Sigur ca este un eveniment deosebit, de condamnat, faptul ca si-au pierdut viata 250 de oameni, dar pana o ancheta tehnica, care are si girul echidistantei, va stabili ce s-a intamplat cu acel avion, eu, ca ministru al Apararii, nu as face comentarii”, a spus ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Intrebat daca nu se impune o stare de alerta sau o sedinta a CSAT, Mircea Dusa a negat. „Pai de ce sa fie armata in alerta? Ca este un zbor civil. Aveti dumneavoastra informatii ca a fost doborat? Ma feresc sa fac asemenea afirmatii pana cand o comisie de expertiza echidistanta va stabili cauzele catastrofei aviatice”, a tinut sa precizeze Dusa.

Acesta a adaugat ca nu se impune nici convocarea CSAT. „E un zbor civil. Din cate stiu, ieri, din informatiile date de presa, au fost doborate si doua avioane militare. Asta nu inseamna ca pentru un asemenea lucru este necesara o sedinta CSAT. A fost un zbor civil, sigur ca este un eveniment deosebit si numai o minte bolnava poate sa lanseze o racheta catre un avion. Dar nu avem certitudinea”, a mai afirmat ministrul Apararii.

author avatar
Alina Costache
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger