AcasăNewsAvion prabusit in Ucraina: Ministerul de Externe a reactivat celula de criza

Avion prabusit in Ucraina: Ministerul de Externe a reactivat celula de criza

Ministerul Afacerilor Externe a reactivat celula de criza, dupa atacul asupra avionului malaezian. Ministrul Titus Corlatean a anuntat ca institutia pe care o conduce ofera sprijin pentru repatrierea trupului studentului roman, insa acesta va fi transportat direct in Canada.

Initial, Ministerul de Externe a fost informat ca printre victime nu se afla niciun roman. Ulterior, in urma verificarilor facute de celula de criza, s-a aflat ca unul dintre morti este studentul roman.

„Companiile aeriene nu transmit listele cu numele, identitatea pasagerilor. Am avut la un anumit moment o informatie din partea acestei companii ca nu exista in evidenta listei de pasageri niciun detinator de cetatenie romana. Numele era gresit, Andre si nu Andrei si a generat dificultati in identificare”, a explicat ministrul, care a precizat ca autoritatile romane ofera sprijin pentru repatriere, dar trupul tanarului va fi transportat direct in Canada, unde locuieste o mare parte din familia sa.

„Celula de criza a transmis disponibilitatea autoritatilor romane de a se ocupa de procedurile de repatriere a ramasitelor pamantesti, de identificare la fata locului. Familia a preferat, ca are resedinta in Canada, ca autoritatile canadiene sa se ocupe de aceste proceduri”, a mai spus ministrul.

author avatar
Alina Costache
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger