AcasăNewsAVION PRABUSIT IN FRANTA! Autoritatile locale sunt in alerta: "Nu excludem varianta...

AVION PRABUSIT IN FRANTA! Autoritatile locale sunt in alerta: „Nu excludem varianta unui act terorist!”

Un avion al companiei Germanwings s-a prabusit, marti dimineata, in Alpii Francezi, in apropiere de orasul Nisa.

150 de persoane se aflau la bord, 144 de pasageri si sase membri ai echipajului. Toate persoanele de la bord si-au pierdut viata.

Inca nu se stiu foarte multe detalii in legatura cu ce a stat la baza producerii catastrofei. Reprezentantii Ministerului de Interne francez sustin ca deocamdata toate pistele sunt luate in calcul, inclusiv aceea a existentei unui act terorist.

„Toate pistele vor fi explorate, inclusiv pista terorismului. Aceasta ultima ipoteza nu este prioritara, insa nu putem exclude varianta unui act terorist, mai ales ca aeronava a avut o traiectorie anormala”, a declarat Henry Brandet, purtator de cuvant al Ministerului de Interne francez.

Autoritatile locale au precizat ca raman in alerta pana la rezolvarea cazului, acesta urmand sa ajunga pe masa procuraturii din Marsilia.

Intre timp, reprezentantii Ministerului de Afaceri Externe de la noi verifica posibilitatea ca pe lista de pasageri sa se fi aflat si cetateni romani.

Consulul general al Romaniei la Barcelona a solicitat sprijinul subdelegatului guvernului spaniol si directorului Aeroportului din Barcelona in vederea verificarii informatiilor cu privire la existenta vreunui cetatean roman la bordul aeronavei prabusite si pentru obtinerea listei de pasageri. Totodata o echipa consulara mobila din cadrul oficiului consular Barcelona s-a deplasat la aeroport in vederea obtinerii unor informatii concrete privind cetatenia victimelor, urmand sa aiba intrevederi in regim de urgenta cu oficialii spanioli.

In paralel cu demersurile initiate la Barcelona, Ambasada Romaniei la Berlin a solicitat sprijinul Ministerului federal al Afacerilor Externe si companiei GermanWings pentru transmiterea listei de pasageri.

De asemenea, Ambasada Romaniei la Paris a initiat un demers similar la Ministerul Afacerilor Externe al Frantei. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne din Franta a fost creata celula interministeriala de criza, pentru gestionarea incidentului.

author avatar
Cristi Ionita
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger