AcasăNewsAvion AirAsia dat disparut. Specialistii merg pe ipoteza ca aeronava s-a prabusit!

Avion AirAsia dat disparut. Specialistii merg pe ipoteza ca aeronava s-a prabusit!

Un teribil incident aviatic s-a petrecut, duminica dimineata, intre Indonezia si Singapore.

Un avion al companiei AirAsia, cu 162 de oameni la bord, a disparut de pe radarele controlorilor de trafic in momentul in care pilotul a solicitat schimbarea rutei de zbor din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Avionul a disparut in momentul in care zbura deasupra Marii Java, intre insulele Belitung si Borneo. Echipe de salvare indoneziene au inceput cautarea aeronavei, dar actiunea se desfasoara anevoios tocmai din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Specialistii indonezieni sustin ca, cel mai probabil, aeronava s-a prabusit. La bordul avionului erau 155 de indonezieni, trei sudcoreeni, un britanic, un francez, un malaezian si o persoana din Singapore.

Aeronava decolase din Surabaya si trebuia sa ajunga in Singapore. Printre cei aflati la bord se aflau si 17 copii.

Compania malaeziana AirAsia are o reputatie foarte buna cand vine vorba de siguranta. Totusi, zborul 8501 era operat de subsidiara AirAsia Indonezia, companie finantata doar in proportie de 48,9% de compania-mama din Malaezia.

Incidentul vine la mai putin de un an dupa ce o aeronava a companiei Malaysia Airlines a disparut la putin timp dupa decolarea de la Kuala Lumpur. Nu se stie nici pana astazi ce s-a intamplat cu respectiva aeronava, mergandu-se pe ipoteza conform careia avionul s-ar fi prabusit in sudul Oceanului Indian.

author avatar
Cristi Ionita
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger