AcasăNewsAvioane militare și elicoptere vor survola Capitala, cu ocazia Zilei Aviaţiei/Când au...

Avioane militare și elicoptere vor survola Capitala, cu ocazia Zilei Aviaţiei/Când au loc zborurile de antrenament

sursa foto: Facebook/Forţele Aeriene Române

Se fac ultimele pregătiri pentru sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Marți și miercuri vor avea loc zboruri de antrenament, iar joi, 20 iulie, va avea loc ceremonia militară cu ocazia Zilei Aviației.

Ca urmare, avioane militare, dar și elicoptere vor survola Capitala timp de trei zile, cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN), transmis marți, 18 iulie, cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, joi, 20 iulie, începând cu ora 11:00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori în memoria eroilor aviatori.

Vor zbura aeronave F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules și C-27J Spartan

Pe timpul ceremoniei vor evolua aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române: F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 și IAR-99, dar și elicoptere tip EC-135 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, elicoptere tip IAR 330 ale Serviciului Român de Informaţii, o aeronavă Boeing 737 aparținând Tarom, aeronave de tip Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene precum și aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României”, potrivit MApN.

Zboruri de antrenament, marți și miercuri

Ministerul Apărării anunță, totodată, că în zilele de 18 și 19 iulie – așadar marți și miercuri – începând cu ora 11.00, în zona Monumentului Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor vor avea loc antrenamente cu aeronavele militare care vor participa la evenimentul marcant al Forțelor Aeriene Române.

Zborurile de antrenament din zilele de 18 și 19 iulie, precum și survolul aeronavelor cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene din 20 iulie se vor executa cu luarea tuturor măsurilor de siguranță și respectarea reglementărilor aeronautice în vigoare, astfel încât impactul asupra comunităţii locale să fie minim”, conform MApN.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților.

author avatar
Andrei Coman
320 afisari

3 COMENTARII

  1. si 2 smurduleni:
    i-am vazut pa toti cu ochi răi!

    VIDEO. Armata a ieșit pe străzi. Imagini din Piața Unirii din București
    http://www.digi24.ro › Știri › Actualitate
    25 mar. 2020 · Armata Română a ieșit în patrulare pe străzile din București, în contextul stării de urgență, de astăzi de la ora 12:00 intrând în vigoare …

    blesteme!

    • Corect! Armata sint cele mai mari jigodii! Astia n-au fost in stare sa cistige un Razboi de unii singuri decit impotriva Taranilor Rasculati la 1907! Pina si la Rebeliunea Legionara a trebuit sa intervina Cancelarul German (care detinea si functia de Presedinte) sa ceara Legionarilor sa capituleze. Unde mai pui ca acesti ucigasi platiti se fac vinovati si de multe alte progromuri impotriva Poporului Roman. Lepre!

      In 2001 s-a zvonit ca platesc Amerikanii mii de dolari pentru fiecare cap de Taliban si racanii astia prosti (pleonasm da’ nu m-am putut abtine) au dat mita sa fie trimisi in Afganistan cit mai repede. Pina cind au inceput sa vina cutiile de aluminiu la Otopeni cite cinci, cite zece, cite douazeci, cite o suta … deh, maica , D_zeu nu bate cu batzul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger