AcasăNewsAvicola Calarasi a livrat la Suceava carne de pui cu salmonella

Avicola Calarasi a livrat la Suceava carne de pui cu salmonella

Peste trei tone de carne de pui livrata de Avicola Calarasi la Selgros Suceava a fost oprita, ieri, la vanzare si va fi incinerata, dupa ce s-a descoperit ca era contaminata cu salmonella.

Carnea de pui infestata va fi incinerata

Autoritatile sanitar-vetrerinare sustin ca peste 16 tone de carne de pui de la Avicola Calarasi au ajuns in judetul Suceava, din care 12,6 tone au fost comercializate, iar 3,6 tone au fost sechestrate pentru analize. Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Suceava a anuntat ca o cantitate de 3.472 de kilograme de carne de pui congelata, provenind de la Avicola Calarasi, a fost retrasa de la comercializare din Selgros Suceava. Carnea urmeaza sa fie incinerata deoarece, in urma analizelor a fost depistata salmonella.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca au fost declansate controale la crescatorii si procesatorii de carne de pui din toata tara. Scandalul a izbucnit dupa ce autoritatile au descoperit o evaziune de 50 de milioane de euro in industria carnii de pasare.

author avatar
Arpad Dobre
303 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger