AcasăNewsAveti respect pentru Ion Diaconescu!

Aveti respect pentru Ion Diaconescu!

Lipsiti de decenta si de un elementar respect, taranistii nu s-au putut abtine nici macar la capataiul lui Ion Diaconescu.

Odata cu moartea lui Ion Diaconescu se inchide un capitol din politica Romaniei. Pacat ca taranistii nu au inteles singuri acest lucru

Obisnuiti doar sa faca circ in ultimii 10 ani, taranistii s-au incaierat si langa sicriul lui Ion Diaconescu. Cand un barbat care a uitat de respectul cuvenit macar mortii, daca nu fostului sau lider, s-a luat la harta cu Victor Ciorbea (liderul uneia dintre cele trei aripi PNTCD-iste), invitandu-l sa se lupte cu Basescu, nu cu Pavelescu: “Stiu ce scoti pe gura. Sunteti urmasul de drept, dumneavoastra. Luptati-va cu Basescu, nu cu Pavelescu. Cine e Pavelescu?”. Pana sa afle cine sunt Pavelescu, Ciorbea si restul pretendentilor la sefia partidului, taranistii ar trebui sa-si aminteasca cine a fost Ion Diaconescu.

Ultimul mohican politic

Succesor al lui Corneliu Coposu la sefia partidului, Ion Diaconescu a condus PNTCD, CDR si Camera Deputatilor intre 1996 si 2000. Criza economica din aceea vreme si neintelegerile din Coalitia formata din CDR, PD si UDMR au facut sa schioapete guvernarea CDR. Mai smecheri decat taranistii, partenerii din PD, UDMR si PNL au reusit sa arunce toata povara si prostiile guvernarii in carca PNTCD.

Care nu a mai intrat in Parlament si si-a inceput lungul declin, spre disperarea lui Ion Diaconescu. Fara a fi in stare sa-I imite eleganta si sa-l egaleze politic, urmasii lui taranisti s-au facut de ras si au distrus partidul, sub privirile neputincioase ale seniorului. A carui inima a cedat marti seara, la 94 de ani, dupa o viata lunga, dar si extrem de grea. In care destinul i-a oferit lui Ion Diaconescu o batranete lunga, dar i-a luat tineretea, petrecuta in temnitele comuniste. Nepot, pe linie materna, al lui Ion Mihalache si membru al conducerii tineretului PNT intre anii 1944 – 1947, Diaconescu a fost saltat, in 1947, odata cu toti liderii taranisti. A scapat de abia dupa 17 ani, in 1964, cand primul lucru pe care a trebuit sa-l faca a fost sa reinvete sa vorbeasca. A ramas om dupa cumplita incercare, atitudine de neinteles nici macar pentru apropiati. Inteligent, bland, hatru, intelegator cu ai sai si domn cu adversarii, acesta este portretul celui care, la 74 de ani, s-a inhamat dupa Revolutie, alaturi de Corneliu Coposu, la refacerea PNT-ului sau de suflet. Un PNT care l-a dezamagit profund, dar pe care l-a iubit pana in ultima sa clipa. Si in a carui refacere nu a incetat sa spere. “Cred ca a plecat dintre noi cu credinta ca PNTCD se va reface si va reveni pe scena politica”, a spus si Rodica Coposu, la auzul vestii.

author avatar
Simona Badulescu
833 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Diaconescu a fost saltat, in 1947, odata cu toti liderii taranisti. A scapat de abia dupa 17 ani, in 1947, ….”
    nici copy/paste de pe diferite psgini de net nu sunteti in stare bai nonziaristilor
    cine pm va verifica ce prosti scrieti bai nulitatilor \deci 17 ani dupa 1947 este 1947 vai mama voastra
    apropo Simona :
    LA CRATITA FA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger