AcasăNewsAveti curaj sa raspundeti, domnule procuror Laurentiu Grecu?

Aveti curaj sa raspundeti, domnule procuror Laurentiu Grecu?

Incurajat de faptul ca magistratii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-au aparat reputatia fara sa se aiba in vedere multe lucruri de-a dreptul penale din cariera sa, procurorul Laurentiu Grecu de la Parchetul Judecatoriei Targu Jiu a decis sa ne ceara drept la replica. Si nu doar atat, ci si stergerea articolelor prin care “National” demonstra caracterul acestui personaj. Dincolo de amenintarile subrede cu procese si despagubiri, mai ales ca el insusi este cercetat de DNA si Agentia de Integritate, “National” ii lanseaza public procurorului Laurentiu Grecu un set de intrebari la care se asteapta de mult raspunsuri.

-Ati fost cercetat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova pentru vanzarea cu acte false un camion ce ii apartinea numitului Dan Popescu – domiciliat in sat Rosiuta, Motru?

-Cauza de mai sus a fost instrumentata de procurorul Gheorghe Covei? Vi s-au aplicat prevederile articolului 18, indice 1 Cod Penal si amenda administrativs?

– Cum ati reusit, totusi, sa va inscrieti in corpul magistratilor?

– In perioada 2006-2007, in calitate de unic asociat si unic administrator al SC Laremi Trans SRL, ati accesat mai multe finantari de la BRD, BCR si OTP Leasing? Ati achitat aceste credite/finantari?

– In perioada in care ati fost asociat unic si administrator al SC Laremi Trans SRL, ati pagubit firmele Wektra Com SRL Targu Jiu, Shell Hungary ZRT si SC Rompetrol Downstream SRL prin neachitarea produselor/marfurilor achizitionate?

– In perioada in care ati fost unic asociat si unic administrator al SC Laremi Trans SRL, ati emis urmatoarele file cec fara acoperire: fila cec serie BC300, numar 1287524 si fila cec avand seria BC300, numarul 1287519?

– La data de 08.09.2009, data la care ati cesionat partile sociale ale SC Laremi Trans SRL catre numitul Marcel Ruset, i-ati prezentat si predat acestuia activul si pasivul societatii Laremi Trans SRL? Exista o hotarare de predare-primire a activului si pasivului societatii, la fel cum ati incheiat dvs. cind ati preluat firma de la sotie?

– Cunosteati faptul ca cesionarul Marcel Ruset are cazier, fiind pedepsit pentru fapte penale, deci nu putea detine calitatea de administrator?

– Analiza inscrisurilor existente la ORC Gorj depuse dupa preluarea firmei Laremi Trans SRL de catre Marcel Ruset arata ca acestea sunt completate cu acelasi scris, la fel ca in perioada in care Laremi Trans SRL era detinuta de dvs. De asemenea, pe documentele privind cesiunea se constata existenta unor semnaturi diferite. Avand in vedere ca Marcel Ruset neaga semnarea acestor documente, considerati indreptatita banuiala ca aceste semnaturi ar fi fost falsificate de dvs?

-Conform unor declaratii de impunere ale ANAF, SC Laremi Trans SRL, prin administratorul Ruset, datoreaza in prezent circa 18.000 lei. La data predarii contabilitatii, l-ati instiintat pe Ruset de existenta acestor sume?

– Conform declaratiei lui Marcel Rusei, la circa doua saptamani de la semnarea cesiunii, acesta a plecat in Italia. Cum explicati faptul ca bunuri ale firmei Laremi Trans SRL au fost instraintate, desi acesta era plecat? Ati fost implicat in vanzarea acestora?

– Avand in vedere ca in perioada 2009-2010 ati urmat cursurile Institutului National al Magistraturii, care au fost sursele financiare care v-au permis sa acordati imprumuturi diversilor cetateni?

– Cate imprumuturi ati acordat?

– Recunoasteti faptul ca la data de 2.11.2009 ati acordat un imprumut de 5.600 euro numitului Patru Florentin?

– Avand in vedere ca in aprilie 2010 ati fost numit procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu, odata cu aceasta numire ati fost obligat sa va depuneti declaratia de avere si interese. De ce in aceasta declaratie de avere nu ati mentionat si acest imprumut?

– La data de 22 iunie 2010 ati oferit un alt imprumut in valoare de 2.000 de euro numitului Dunarintu Gheorghe, imprumut care nu v-a fost rambursat, drept pentru care dvs., Grecu Laurentiu, ati solicitat la data de 14.01.2011 executarea silita a contractului de imprumut prin intermediul Judecatoriei Motru. De ce nu ati mentionat in declaratia de avere aferenti numirii ca procuror si existenta acestui imprumut?

– Care au fost sursele de finantare prin care ati putut acorda aceste imprumuturi, avand in vedere ca, potrivit declaratiei de avere depuse cu ocazia numirii in functie, dvs. ati specificat ca unic venit al familiei doar salariul de profesor al sotiei?

– Desi in 2009 l-ati imprumutat pe Patru Florentin cu suma de 5.600 euro, ati efectuat cercetari impotriva acestuia in cadrul dosarului 12565/318/2013. Considerati ca trebuia sa va abtineti? Ati efectuat cerere de abtinere si ati adus la cunostinta superiorilor ierarhici faptul ca intre dvs. si Patru Florentin s-au derulat acte comerciale?

– In cadrul urmaririi penale, de ce nu ati solicitat instantei sa puna sub sechestru si averea lui Patru Florentin, asa cum ati cerut in cazul celorlalti inculpati?

– In perioada in care detineati societatea Laremi Trans SRL, ati efectuat servicii pentru societatile detinute de Cristea Fluieratoru?

– Ati oferit imprumut/imprumuturi si fiului fostului director al SC CEO SA – Cretan?

– Aveti cunostinta de existenta dosarului 1313/263/2014 – Judecatoria Motru, prin care mama dvs, Grecu Ecaterina, reclama SC Complexul Energetic Oltenia SA pentru o revendicare imobiliara? Ati adus la cunostinta sefilor ierarhici faptul ca sunteti intr-un posibil conflict de interese atunci cand ii cercetati tocmai pe directorii SC Complexul Energetic Oltenia SA cu care se judeca mama dvs?

author avatar
National
2.657 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger