AcasăNewsAvertizarile de vreme rea, actualizate. COD PORTOCALIU pana duminica dimineata

Avertizarile de vreme rea, actualizate. COD PORTOCALIU pana duminica dimineata

Meteorologii au actualizat, sambata, avertizarile de vreme instabila. Mai multe zone din tara raman sub incidenta fie a unui COD GALBEN, fie a unui COD PORTOCALIU de ploi.

Mai exact, 9 judete se vor afla – total sau doar partial – sub COD PORTOCALIU de ploi abundente, pana la ora 23. Este vorba despre judete din Moldova, dar si despre regiunea Carpatilor Orientali si Meridionali, unde specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie spun ca „temporar va ploua abundent si se vor acumula cantitati de apa de 50 l/mp si izolat 60…70 l/mp”.

De asemenea, tot in cursul acestei dimineti s-a anuntat ca mai multe judete raman colorate cu galben pe harta tarii, pana duminica dimineata, la ora 06. Acolo sunt anuntate ploi insemnate, in averse torentiale, insotite de descarcari electrice si vant cu aspect de vijelie.

Vizate de CODUL GALBEN actualizat sunt judete din Moldova, Transilvania si Maramures, precum si din jumatatea de nord a Munteniei si din zona montana a Olteniei. „Prin acumulare sau in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de peste 20…25 l/mp si izolat 40…50 l/mp”, mmentioneaza ANM.

Precipitatii pot aparea si in regiunile ce nu se afla sub avertizari de ploi, spun meteorologii, doar ca nu vor cadea pe intervale prea lungi de timp si vor fi pe arii mai restranse decat in zonele prim mentionate.

foto:ANM

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger