AcasăNewsAvertizarile de canicula, restranse: doua judete sub COD PORTOCALIU si 18 sub...

Avertizarile de canicula, restranse: doua judete sub COD PORTOCALIU si 18 sub COD GALBEN

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Ziua de luni a adus vesti bune pentru cei care suporta cu greu valul de caldura specifica miezului lunii lui Cuptor.

Meteorologii au restrans avertizarile emise in intervalul precedent, astfel ca doar Mehedintiul si Doljul (judete situate in sud-vestul tarii) se mai afla sub incidenta unui COD PORTOCALIU de canicula, cu maxime ce vor ajunge la 38 de grade si disconfort termic foarte accentuat.

Noile avertizari, emise luni si valabile pentru intreaga prima zi a saptamanii, indica faptul ca nordul, vestul, dar si centrul tarii scapa de culoarea galbena a atentionarii de canicula. Nu si estul si sudul Romaniei. Asadar, din datele anuntate de catre specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie, atat Capitala si judetul Ilfov, precum si cele din sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, dar si din sudul si centrul Moldovei se vor confrunta si in prima zi a saptamanii cu vreme caniculara.

La amiaza, mercurul din termometre va ajunge adesea la maxime de 35-37 de grade, in timp ce si disconfortul resimtit va fi unul accentuat.

author avatar
Cristina Stefan
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger