AcasăNewsAvertizari nowcasting: vijelii in mai multe zone ale tarii

Avertizari nowcasting: vijelii in mai multe zone ale tarii

Vestile rele despre vreme se confirma, iar precipitatiile afecetaza deja mai multe zone din tara, aflate, duminica dupa-amiaza, sub atentionari nowcasting (cu efect de scurta durata-n.r) COD GALBEN de vreme rea.

O astfel de avertizare de vreme severa, valabila pe termen scurt, respectiv pana la ora 17, cuprinde, conform Administratiei Nationale de meteorologie, judetul Sibiu, indeosebi sudul acestuia, precum si municipiul cu acelasi nume, dar si zona muntilor Cindrel si Fagaras. Sunt anuntate ploi in aversa, ce pot cumula 20-25 l/mp, insotite de fulgere, dar si de vant cu intensificari ce pot lua aspect de vijelie si de grindina de dimensiuni mici si medii.

De asemenea, specialistii se asteapta ca astfel de fenomene sa se produca, pana la ora 17.30, si in judetul Alba, indeosebi in nord-estul sau, precum si in vestul judetului Mures.

Nu in ultimul rand, vremea se anunta instabila si in judetul Cluj, precum si in vestul judetului Bistrita unde, pana la ora 17.40, cat timp e valabila o atentionare nowcasting emisa de meteorologi, sunt anuntate ploi in aversa ce port depasi 25 si chiar 30 l/mp, insotite de fulgere si tunete, dar si de vant si grindina.

author avatar
Cristina Stefan
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger