AcasăNewsAvertizari nowcasting de vreme rea pentru mai multe zone din tara!

Avertizari nowcasting de vreme rea pentru mai multe zone din tara!

Urmatoarele zeci de minute vor aduce, in mai multe regiuni din tara, ploir insotite de fulgere si tunete, posibil si caderi de piatra, dar si rafale.

Drept urmare, e bine sa tineti cont de atentionarile nowcasting (cu efect imediat-n.r) pentru ca vremea severa sa nu va ia prin surprindere!  Asadar, pana la ora 16, astfel de atentionari vizeaza atat nordul judetului Mures, cat si zona de munte a judetelor Alba si Harghita, precum si judetele Bistrita Nasaud, Salaj si Maramures.

Pana catre 16.30 se mentine in vigoare o atentionare de vreme severa imediata pentru judetele Harghita, indeosebi in nord-vestul si centrul judetului, dar si pentru Bihor (fenomenele se pot semnala in special in estul judetului). Specialistii informeaza ca se pot produce „frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, averse in cantitati ce vor depasi izolat 25 l/mp, grindina de mici dimensiuni”.

De la ora 15 incepand si pana catre ora 17, mai precis pana la 16.45, ramane valabila o atentionare nowcasting COD GALBEN de ploi in aversa, cu precipatii insemnate cantitativ- de peste 25-30 l/mp- insotite de descarcari electrice frecvente, dar si de grindina, fenomene ce se vor semnala indeosebi in sudul judetului Mures. Din tablou nu vor lipsi nici intensificarile vantului despre care, precizeaza meteorologii, se pot transforma in vijelii, insa doar trecator.

sursa foto: informatiateleormanului.net

author avatar
Cristina Stefan
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger