AcasăNewsAvertizari nowcasting de ploi abundente, vant si descarcari electrice!

Avertizari nowcasting de ploi abundente, vant si descarcari electrice!

Ploile si vantul le vor face din nou probleme locuitorilor din anumite zone ale tarii. Pana sa intre in vigoare informarea meteo de vreme rea, valabila de joi, ora 15, pana sambata dimineata, meteorologii au emis mai multe avertizari nowcasting COD GALBEN.

Pana la orele 14, zona de munte a judetului Arges, incluzand orasele Campulung Muscel si Curtea de Arges, precum si aria montana a judetelor Dambovita, Prahova (inclusiv municipiul Campina) si Buzau se vor afla sub incidenta unei atentionari de vreme severa. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta ca vor cadea precipitatii insemnate ce vor depasi 25…30 l/mp, se vor produce frecvent descarcari electrice, va cadea grindina, iar vantul va avea intensificari.

Totodata, in intervalul 12.50-14.00, o alta atentionare nowcasting COD GALBEN a fost emisa pentru zona montana a judetului Cluj. Vizate sunt loalitatile Sacuieu, Belis, Mariel, Maguri-Racatau, Valea Ierii, Gilau, Capusu Mare, Huedin si Poieni, conform ANM. Si in aceste regiuni se vor semnala ploi abundente, insotite de grindina si fulgere, dar si vant puternic.

Informarea meteo emisa joi vizeaza majoritatea regiunilor tarii. Specialistii ANM au anuntat ca, incepand cu aceasta dupa-amiaza, de la ora 15, si pana sambata dimineata, la ora 6, cea mai mare parte a Romaniei va fi cuprinsa de un val de ploi insemnate, insotite de fenomene electrice si vijelii.

Citeste si: Romania sub potop! Care vor fi zonele afectate de ploi torentiale si grindina!

331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger