AcasăNewsAvertizari nowcasting cod portocaliu si galben. Ce zone nu scapa de ploi...

Avertizari nowcasting cod portocaliu si galben. Ce zone nu scapa de ploi si vijelii in urmatoarele ore!

Nu scapam de averse nici in urmatoarele ore, iar in anumite regiuni din tara norii vor cerne ploi insemnate, care vor fi insotite si de fenomene electrice si, posibil, grindina.

Cel mai incercat judet este Vasluiul, pentru care a fost emisa o atentionare nowcasting (valabila pentru maximum sase ore-n.r), pana joi la 14.45. Localnicii din  Murgeni, Epureni, Suletea, Viisoara, Rosiesti, Albesti, Deleni, Muntenii de Jos, Zapodeni, Stefan cel Mare, Danesti, precum si cei din Vaslui vor avea nevoie de umbrele, pana dupa-amiaza, cel putin. Pentru ca in zonele amintite va ploua puternic (cantitatile de apa pot depasi 30 l/mp). De asemenea, sunt anuntate vijelii si grindina.

Nu doar judetul din Moldova este vizat de atentionari nowcasting de vreme instabila. Pana la 15.35 cel putin, pentru estul judetului Braila sunt prognozate averse insemnate. Nu lipsesc din peisaj nici intensificarile vantului, ce pot lua aspect de vijelie, si nici descarcarile electrice si grindina.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, nici Ialomita nu scapa de ploi insemnate. Localitatile din vestul judetului -Salcioara, Ioan Roata, Ciocarlia, Jilavele, Cosereni, Barcanesti- sunt vizate, pana la ora 15, de o alta atentionare Cod galben. Conform meteorologilor, vor cadea ploi, cu gridina si descarcari electrice, dar si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie.

Sursa foto: newstm.ro

268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger