AcasăNewsAvertizări de la meteorologi: vânt puternic în mai multe zone din țară

Avertizări de la meteorologi: vânt puternic în mai multe zone din țară

Se anunță rafale puternice, până spre seară. Meteorologii au emis mai multe mesaje în acest sens, valabile în intervalul orar 12-18.

Este vorba despre atenționări nowcasting (cu efect imediat -n.n) COD GALBEN. Una dintre ele vizează zona de munte, de peste cota 1800 de metri, a județelor Argeș, Prahova și Dâmboviţa, unde specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie se așteaptă să apară intensificări temporare de 90-100 km/h

Atât județul Caraş-Severin, mai multe localități din județul Timiş – Deta, Gătaia, Ciacova, Jamu Mare, Denta, Banloc, Giulvăz, Moravița, Voiteg, Ghilad, Birda, Livezile, Foeni, Otelec, Giera – cât și zona de munte de peste cota 1800 metri a județului Hunedoara se află sub o altă astfel de atenționare nowcasting. ANM precizează că se vor semnala „intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală care vor atinge local 55…75 km/h, iar la peste 1800 m în județele Caraș-Severin și Hunedoara, vor fi rafale de 90…100 km/h”.

De asemenea, în zona de munte de peste cota 1800 metri a județelor Brașov și Sibiu, respectiv a județelor Gorj și Vâlcea se anunță rafale temporare de 90-100 km/h.

52 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger