AcasăNewsAvertizari COD PORTOCALIU de averse si vijelii

Avertizari COD PORTOCALIU de averse si vijelii

Meteorologii se asteapta ca astfel de manifestari de instabilitate sa apara si joi, in a doua parte a zilei, local in zonele de deal si de munte, in sudul si in nord-vestul teritoriului,  si in restul tarii pe arii mai restranse.

Mai mute zone din tara sunt afectate de fenomene de instabilitatea atmosferica. Motiv pentru care meteorologii au emis atentionari nowcasting COD PORTOCALIU, anuntand precipitatii insemnate, insotite de fulgere si grindina.

Una dintre aceste avertizari este valabila incepand cu ora 16.50, pentru urmatoarele localitati din judetul Valcea – Ramnicu Valcea, Calimanesti, Brezoi, Perisani, Pausesti-Maglasi, Bujoreni, Berislavesti, Caineni, Baile Olanesti, Muereasca, Daesti, Salatrucel, Boisoara, Vladesti, Malaia, Racovita, Runcu, Titesti, precum si pentru zona de munte de peste cota 1800 de metri a aceluiasi judet. Unde, pana la ora 18, sunt anuntate „averse ce vor cumula 35-40 l/mp, grindina de dimensiuni medii, intensificari de scurta durata ale vantului, frecvente descarcari electrice”.

De la 17.30 va intra in vigoare o un alt COD PORTOCALIU tip nowcasting, emis de Administratia Nationala de Meteorologie pentru 12 localitati din judetul Giurgiu, respectiv Giurgiu, Baneasa, Fratesti, Oinacu, Vedea, Stanesti, Daia, Putineiu, Gaujani, Malu, Slobozia, Gogosari, precum si pentru sase localitati din Teleorman – Bragadiru, Pietrosani, Contesti, Nasturelu, Frumoasa, Bujoru. In cazul acestora, specialistii in meteorologie au anuntat ca se vor semnala averse insemnate cantitativ, ce vor cumula 30 – 35 l/mp, precum si caderi de grindina, de dimensiuni medii. Nu vor lipsi din peisaj nici vijeliile si nici descarcarile electrice, care vor fi frecvente, spun expertii ANM.

78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger