AcasăNewsAvertizari COD GALBEN. Sunt anuntate ploi si descarcari electrice

Avertizari COD GALBEN. Sunt anuntate ploi si descarcari electrice

Desi in majoritatea regiunilor tarii cerul e senin, iar temperaturile specifice lunii august, in cateva zone din Romania pot aparea, in intervalul imediat urmator, furtunile de vara.

Avand in vedere schimbarile ce se anunta in peisaj, meteorologii au emis o serie de atentionari nowcasting (de fenomene severe imediate) COD GALBEN.

Doua dintre ele sunt valabile pana luni la ora 15.30. Una vizeaza zona de munte a judetelor Gorj si Mehedinti, precum si orasele Baia de Arama, Targu Jiu, Bumbesti-Jiu, Tismana, Balesti, Runcu, Crasna, Pades, Dragutesti, Scoarta, Pestisani, Danesti, Stanesti, Telesti, Balanesti, Musetesti, Godinesti, Turcinesti, Schela, Sacelu, Lelesti, Arcani, unde sunt anuntate averse ce pot cumula 25-30 l/mp, insotite de frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, precum si de grindina de mici dimensiuni.

Totodata, un COD GALBEN tip nowcasting vizeaza, tot pana la 15.30, si zona de munte a judetului Harghita. Acolo sunt anuntate ploi in avrsa, ce pot cumula  25-30 l/mp. Conform ANM, sunt asteptate si descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, precum si caderi de grindina.

Mai mult, pana la ora 16, in zona de munte a judetelor Prahova si Buzau sunt anuntate precipitatii, insotite de descarcari electrice, vant cu intensificari de scurta durata, dar si grindina.

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger