AcasăNewsAvertizari COD GALBEN si PORTOCALIU. Ploi, grindina si vijelii in orele urmatoare

Avertizari COD GALBEN si PORTOCALIU. Ploi, grindina si vijelii in orele urmatoare

Se anunta o noua zi calduroasa, in mare parte a tarii. Insa, din ce spun meteorologii, instabilitatea atmosferica accentuata va caracteriza si a doua zi a saptamanii.

Ca urmare, specialistii de la ANM au facut publice doua avertizari, valabile pe parcursul zilei de marti.

Prima care a intrat in vigoare, la ora 11, este cea COD GALBEN. Avertizarea ramane valabila pana catre miezul noptii, adica pana la ora 23, interval in care pentru Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, estul Olteniei, zona Carpatilor de Curbura si Meridionali, dar si in Muntii Banatului. Administratia Nationala de Meteorologie anunta perioade cu averse torentiale, descarcari electrice frecvente, grindina, dar si intensificari ale vantului si vijelii. La nivel cantitativ, ploile vor depasi 25-30 l/mp – mentioneaza expertii.

De asemenea, s-a emis si o avertizare COD PORTOCALIU, prin intermediul careia se anunta faptul ca, incepand cu ora 13 si pana la ora 23, atat in judetele Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi, cat si „in zona continentala a judetului Constanta” se pot produce episoade cu vant puternic, in care rafalele pot ajunge la 80-90 km/h. Totodata, pe langa vijelii, sunt prognozate averse torentiale, cu grindina si frecvente descarcari electrice. Specialistii se asteapta ca, „in intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si izolat 50…60 l/mp”.

sursa: ANM
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger