AcasăNewsAvertizari COD GALBEN si PORTOCALIU de vreme rea, pana duminica seara

Avertizari COD GALBEN si PORTOCALIU de vreme rea, pana duminica seara

Meteorologii se asteapta sa apara noi perioade de instabilitate atmosferica accentuata, care sa aduca ploi insemnate, motiv pentru care au emis, sambata la amiaza, doua avertizari, actualizand, totodata, informarea emisa recent.

Una dintre avertizari, tip COD GALBEN, va intra in vigoare peste mai putin de doua ore, mai exact la ora 17 si se va mentine valabila pana duminica, 17 iunie, la ora 21. Administratia Nationala de Meteorologie transmite ca incepand de sambata dupa-amiaza si pana duminica seara, in cea mai mare parte a Moldovei, dar si la deal si munte se vor semnala, temporar, „averse torentiale, vijelii, descarcari electrice si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40… 50 l/mp”.

sursa foto: meteoromania.ro

Prin intermediul celeilalte avertizari, mai exact a CODULUI PORTOCALIU, specialistii spun ca incepand cu 16 iunie, ora 21 si pana in 17 iunie, ora 21, in patru judete din nord-estul tarii, in speta Suceava, Botosani, Neamt si Iasi, va ploua torential. „Iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi pe arii extinse 40 l/mp si local 60…70 l/mp”, mentioneaza reprezentantii ANM.

Specialistii au decis ca se impune o actualizare a informarii meteo emise joi seara. Astfel ca opinia publica e informata asupra faptului ca incepand de sambata de la ora 14 si pana luni dimineata, la ora 10, „in cea mai mare parte a tarii, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina” si ca „pe spatii mici se vor inregistra cantitati de apa de peste 25…35 l/mp”.

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger