AcasăNewsAvertizari COD GALBEN de canicula si instabilitate atmosferica

Avertizari COD GALBEN de canicula si instabilitate atmosferica

Una calda, alta… furtunoasa. Cam asa s-ar putea descrie vremea din zilelele urmatoare. Pe langa canicula si disconformt termic, specialistii ne anunta ca vor fi si intervale cu precipitatii si vijelii.

Interpretand progonoza pentru urmatorul interval, specialistii au emis nu una, ci doua avertizari COD GALBEN. Prima dintre ele intra in vigoare in cateva zeci de minute, mai exact la ora 14 si ramane valabila pana joi la pranz, la ora 13. Desi in toata tara va fi cald, in Banat, Crisana si Maramures, dar si in vestul Transilvaniei si al Olteniei sunt anuntate temperaturi caniculare, pentru miercuri dupa-amiaza.

Din cate precizeaza meteorologii, termometrele vor indica adesea valori de 35-37 de grade, in timp ce disconfortul termic va fi accentuat. Odata cu venirea serii, insa, soarele arzator va lasa locul ploilot torentiale, cu descarcari electrice si vant ce poate lua aspect de vijelie, posibil si caderi de grindina. Situatia va aparea in sud-vestul si vestul tarii.

(foto: meteoromania.ro)

O a doua avertizare de canicula, disconfort termic, dar si instabilitate atmosferica accentuata va intra in vigoare odata ce expira precedenta, cu mentiunea ca noul COD GALBEN va include si Capitala. Concret, meteorologii spun ca in Bucuresti, dar si in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Ilfov va fi o vreme caniculara, cu 35-36 de grade in termometre. Mult mai cald va fi in Lunca Dunarii, unde maximele pot ajunge si la 38 de grade Celsius. De asemenea, pana vineri dimineata, la ora 8, cand expira aceasta a a doua avertizare, sunt anuntate si intervale orare in care instabilitatea atmosferica va fi „temporar accentuata” in Maramures, Crisana, Banat, precum si in zona vestica a Transilvaniei si Olteniei. Ca rezultat al acestui fapt, vor scadea simtitor si temperaturile, iar in peisaj vor aparea ploile torentiale, cu fulgere, vijelii si caderi de piatra.

author avatar
Cristina Stefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger