AcasăNewsAvertizari ANM: Vantul continua sa faca probleme in mai multe zone din...

Avertizari ANM: Vantul continua sa faca probleme in mai multe zone din tara

In timp ce Bucurestiul e ocolit de vantul puternic, locuitorii altor regiuni din tara nu sunt la fel de norocosi, motiv pentru care rafalele le-ar putea cauza ceva probleme. In acest sens, meteorologii au emis o serie de atentionari COD GALBEN.

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au anuntat ca, pana pe seara, vantul va sufla destul de puternic in mai multe zone din tara, cu intensificari de peste 80 de kilometri/ora, in special in zona montana.Mai exact, pana la ora 18, judetele Teleorman si Arges (in special zona de sud), precum si Timisul si Bihorul, sunt sub incidenta unei atentionari nowcasting COD GALBEN de vant. Specialisii ANM se asteapta ca intensificarile sa depaseasca si 50-60 km/h, iar la munte sa ajunga sa treaca si de bariera de 90 km/h.

Nici judetele Alba, Brasov si Sibiu nu sunt ocolite de vantul puternic, ce va avea, la rafala, chiar si mai mult de 55 km/h. Viteza la rafala va fi si mai mare in zonele montane corespunzatoare judetelor mentionate, meteorologii vorbind despre 70 de km/h.De asemenea, vizate de un COD GALBEN de vant, pana la ora 18, sunt si judetele din sudul tarii – Dolj, Mehedinti si Olt, precum si zona sudica a Gorjului si a judetului Valcea, unde sunt prognozate intensificari ale vantului de peste 65 km/h.

157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger