AcasăNewsAvertizarea de canicula, prelungita pana sambata. Urmeaza ploi si vijelii!

Avertizarea de canicula, prelungita pana sambata. Urmeaza ploi si vijelii!

(foto: bzf.ro)

Caldura continua sa le dea batai de cap locuitorilor din mai multe zone ale tarii. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au prelungit avertizarea de canicula, anuntand, totodata, ca intervalul cu temperaturi deosebit de ridicate va fi urmat un val de instabilitate atomosferica.

Precizand ca si vineri va fi foarte cald in majoritatea regiunilor, cu precadere in vestul Romaniei, meteorologii informeaza ca si sambata mercurul din termometre va indica valori crescute. Valul de caldura va persista pe tot parcursul primei zile din acest weekend, in vest, sud si centru fiind anuntate maxime de 35 de grade, zone vizate de atentionarea COD GALBEN de canicula. Conform ANM, disconfortul termic va fi destul de accentuat, pentru ca indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Mai trebuie spus ca Bucurestiul iese de sub incidenta acestei noi atentionari de vreme deosebit de calda.

De asemenea, specialistii in meteorologie spun ca in cursul noptii de sambata spre duminica, dar si pe durata ultimei zile a saptamanii, vremea va deveni capricioasa, lasand loc fenomenelor extreme. „Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in vestul, centrul si nordul tarii”, precizeaza ANM. In aceste arii sunt anuntate averse, insotite de descarcari electrice frecvente, dar si intensificari ale vantului ce se pot transforma, tercator, in vijelii. Totodata, izolat, sunt posibile caderi de grindina.

author avatar
Cristina Stefan
1.744 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger