AcasăNewsAvertizare nowcasting COD GALBEN de GRINDINA si VIJELII

Avertizare nowcasting COD GALBEN de GRINDINA si VIJELII

Administratia Nationala de Meteorologie a emis sambata dupa-amiaza o avertizare de tip nowcasting de cod galben de vijelii si grindina.

Intre orele 16:30 si 18:00, in judetul Brasov, local in vestul si sudul judetului, in zona localitatilor Mandra, Harseni, Recea, Lisa, Sambata de Sus, Voila, Fagaras, Vistea, Ucea, Cincu si Soars si nordul judetului, in zona localitatilor Rupea, Jibert, Bunesti, se vor semnala descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si medii, averse de ploaie ce pot depasi 30 l/mp si intensificari ale vantului.

Vizat este si judetul Maramures, indeosebi zona localitatilor Cupseni,Cavnic, Dumbravita, Remetea Chioarului, Vima Mica. Aici, intre orele 16:25 si 17:30 se vor semnala grindina de dimensiuni mici si medii, descarcari electrice, averse de ploaie care vor cumula cantitati de 20-25 l/mp, intensificari de scurta durata ale vantului.

Intre orele 16:10 si 17:10, in jumatatea de nord a judetului Prahova si sud-estul judetului Calarasi inclusiv municipiul Calarasi vor fi frecvente descarcari electrice, grindina, averse ce vor depasi 20 l/mp, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie

De asemenea, intre orele 16:20 si 17:30, local in jumatatea nordica a judetului Olt se vor semnala descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, averse ce pot depasi izolat 15-20 l/mp si intensificari de scurta durata ale vantului

In sud-vestul judetului Constanta, intre orele 16:00 si 17:00 se vor semnala descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni si precipitatii care vor depasi izolat 25 l/mp

Nici sud-estul judetului Dambovita nu scapa de atentionarea meteorologilor. Aici, intre orele 15:50 si 17:00, in zona delimitata de localitatile Cocorasti, Gura Crivatului, Baltita, Gheboaia, Cornatelu, Titu se vor semnala frecvente descarcari electrice, grindina, averse ce vor depasi 20 – 25 l/mp, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie.

Si, intre orele 15:30 si 17:00, in judetul Brasov, in zona localitatilor Feldioara, Crizbav, Halchiu, Codlea, Dumbravita, Sinca Veche, Sinca Noua, Parau, Sercaia Comana, Hoghiz, Maierus vor fi Descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si medii, averse de ploaie ce pot depasi 30 l/mp si intensificari ale vantului.

Foto: romaniatv.net

author avatar
Alina Costache
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger