AcasăNewsAvertizare meteo: Temperaturile scad cu 15 grade! Ploi, lapovita si ninsoare in...

Avertizare meteo: Temperaturile scad cu 15 grade! Ploi, lapovita si ninsoare in toata tara!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis miercuri dimineata o informare meteorologica, valabila de miercuri de la ora 18 si pana vineri la ora 21.

Meteorologii spun ca in intervalul 09 aprilie, ora 18 – 11 aprilie, ora 21 va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in zona montana vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

In sud si in estul teritoriului cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20 l/mp, in 24 de ore. In noaptea de miercuri spre joi, ploile vor fi sub forma de aversa, se vor semnala descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Valorile termice vor scadea accentuat, mai ales in sudul, centrul si estul teritoriului.

Joi, vremea se va raci accentuat si in regiunile extracarpatice, astfel ca, valorile termice raman sub mediile normale ale acestei perioade. Va ploua pe arii extinse in sudul si estul tarii, unde cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

In rest, innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local, mai ales dupa-amiaza si seara. In zona montana se vor semnala si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari in regiunile estice si de sud-vest, dar si pe crestele montane. Temperatura va avea valori maxime intre 8 grade la Brasov si Miercurea Ciuc si 17 grade la Timisoara.

Si in Bucuresti  va fi rece. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar in aceste conditii temperatura nu va fi mai mare de 10 grade.

Vineri va fi la fel. Temperaturi continua sa fie mai scazute decat ar fi normal. In jumatatea de est a tarii ploile vor cadea pe arii extinse, iar in zona montana inalta precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In restul zonelor, printre nori se mai arata si soarele si ploua mai putin. Maximele vor fi cuprinse intre 6 grade in Moldova, la Suceava si 15…16 grade in regiunile vestice.

In Bucuresti, desi temperatura mai creste usor pana la o maxima de 13 grade,  va fi in continuare rece pentru aceasta perioada. Cerul va fi mai mult noros si temporar va mai ploua slab, iar vantul va fi slab pana la moderat.

author avatar
Andra Nesu
653 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger