AcasăNewsAvertizare meteo de vant puternic. AFLA zonele vizate si cum va fi...

Avertizare meteo de vant puternic. AFLA zonele vizate si cum va fi vremea in urmatoarele zile!

Meteorologii au emis, joi, o avertizare de vant pentru mai multe judete ale tarii. De asemenea, sunt anuntate ninsori, in special in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali.

(foto: inpascani.ro)

Specialistii Institutului National de Meteorologie si Hidrologie (INMH) au emis o avertizare de vant puternic, valabila, in intervalul 13:35 si 19:15, in judetele Alba, Brasov si Sibiu. In aceste zone se vor semnala intensificari de vant, ce vor depasi local 60-70 km/h. De asemenea, meteorologii avertizeaza ca, intre orele 13:45 si 20:00, in zona montana inalta, la altitudini de peste 1400 de metri, rafalele de vant vor atinge 80-90 km/h. Totodata, sunt anuntate ninsori, mai ales in Muntii Apuseni si in nordul Carpatii Orientali.

Prognoza pentru urmatoarele zile

La munte, iarna pare ca se instaleaza usor, usor. Aici, joi va continua sa ninga, iar vantul va bate cu putere, potrivit realitatea.net. Si in sud, va sufla vantul, existand sanse sa si ploua. Maximele nu vor depasi 8-9 grade. In Bucovina vor cadea, izolat, precipitatii mixte.
Vineri, norii se mai risipesc si lasa loc soarelui. Spre seara vantul se va face din nou simtit in special in vestul si nord-vestul tarii. Temperatura vor avea valori apropiate de normele climatologice ale datei, adica zero grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 9-10 grade in sudul si estul tarii. In Bucuresti se anunta o zi insorita, cu o maxima de 7-8 grade.

Sambata, meteorologii spun ca vremea va fi frumoasa in majoritatea regiunilor tarii, exceptie facand zonele montane inalte, unde vor fi intensificari ale vantului. In zonele vestice, nordice si centrale cerul va fi innorat si temporar vor cadea precipitatii sub foma de ploaie si ninsoare (in special in Carpaţii Occidentali si în nordul Carpaţilor Orientali). La Bucuresti, ziua se anunta una frumoasa, cu soare si o maxima de 10 grade.

225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger