AcasăNewsAvertizare meteo: COD PORTOCALIU de ploi in mai multe judete

Avertizare meteo: COD PORTOCALIU de ploi in mai multe judete

(foto: meteoromania.ro)

Meteorologii au emis, luni dimineata, o avertizare COD PORTOCALIU de ploi, valabila de astazi dupa-amiaza pana marti la pranz. Judetele vizate sunt cele situate in estul tarii. Totodata, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) mentin avertizarea COD GALBEN, valabila in perioada 28.05, orele 11- 29.05, orele 16, pentru mai multe judete din centrul tarii.

(foto: meteoromania.ro)

Ploile contnua sa dea batai de cap, in special locuitorilor din partea de est si din centrul tarii. Meteorologii avertizeaza ca, in intervalul marti, orele 11 – miercuri- orele 16 exista o avertizare COD GALBEN de ploi, valabila pentru Muntenia, Dobrogea, Moldova, sud-estul Transilvaniei si zona Carpatilor Orientali. Conform avertizarii, aici va ploua abundent, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii relativ extinse 20…25 l/mp si izolat 40…50 l/mp. De asemenea, meteorologii avertizeaza ca pot aparea descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

 

De asemenea, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis o avertizare COD PORTOCALIU de precipitatii, valabila in intervalul 28.05, orele 17- 29.05, orele 12. Astfel, in judetele Braila, Buzau, Prahova, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau si Neamt va ploua abundent, iar pe arii extinse se vor cumula cantitati de apa de peste 50 l/mp. In celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe suprafete mai restranse si cu o intensitate mai mica, mai informeaza meteorologii.

420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger