AcasăNewsAvertizare meteo: Cod galben de ninsori si viscol, valabil de sambata seara

Avertizare meteo: Cod galben de ninsori si viscol, valabil de sambata seara

(foto: rtv)

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare meteorologica cod galben de precipitatii abundente, intensificari ale vantului, viscol si polei, valabil de sambata, 15 decembrie, de la ora 18:00.

(foto: rtv)

Fenomenele pentru care ANM a emis avertizare cod galben sunt ninsori abundente, vant puternic, viscol si polei. Codul este valabil pentru toata tara si intra in vigoare de sambata, 15 decembrie, de la ora 18:00 fiind valabil pana luni, 17 decembrie, la ora 10:00

In intervalul amintit vor fi precipitatii in toate regiunile tarii, iar in vestul si nord-vestul Romaniei se vor acumula local intre 20 si 25 l/mp, si izolat 30l/mp. In Banat, Crisana si Dobrogea vor predomina ploile in timp ce Maramures, Transilvania, sudul Moldovei si al Olteniei se vor confrunta cu precipitatii mixte, iar local se va forma polei.

(foto: realitatea)

Cea mai mare parte a Moldovei si a Olteniei, dar si zona montana, vor avea parte din nou de ninsori.

In Moldova, Transilvania si in regiunile montane va fi viscol, iar in restul tarii se vor inregistra intensificari temporale ale vantului, ce vor depasi in rafala 50 – 60 km/ora.

Joi, meteorologii prelungisera avertizarea de ger si vant pana sambata seara, atentionand ca vremea va fi geroasa mai ales noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii, ajungandu-se pana la temperaturi de – 26 de grade.

Avertizarea emisa de ANM a intrat in vigoare joi, la ora 13.00, si este valabila pana sambata ora 18.00, cand intra in vigoare noul cod galben, valabil pana luni la ora 10:00.

author avatar
Alina Costache
538 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger